Buna seara! Ma bucura faptul ca primesc din ce in ce mai multe sfaturi, care pot spune din inima ,ca imi prind frt. bine.Stiu ca in astfel de situatii mai sunt si alte persoane.As vrea sa va mai spun ceva.Mama mea sustine ca ,eu ar trebui sa dau o semnatura sa devina ea unic mostenitor ,nu stiu prin ce imprejurare,ca sa faca ea cum doreste acte de mostenire ptr.noi copii.Eu nu -i acord insa aceasta semnatura ptr,ca stiu ce vrea sa faca.Dealtfel sustine ca poate dovedi cu martori ca a pus si ea bani la constructia casei si ca are dreptul de succesor dupa defunct .Va rog sa imi spuneti ceva care nu stiu cum sa analizez.Daca mama ,sa zicem ca ,ar avea acte precum ca a participat la constructia casei ,dar casa e pe numele tatei iar ei nu au fost niciodata cununati legitim,totusi ar mai avea vreo sansa sa devina succesor ?Spune ca ea deschide succesiunea .Are ea dreptul sa deschida succesiunea?.....
Va multumesc.
Nu exista absolut nici un testament ,si nici un act de casatorie intre tata si mama.Au trait doar in concubinaj 42 de ani fara a se sinchisi sa isi rezolve statutul social.
Astea sunt baliverne.....;) pe care le "aruncă" mama dv. doar ca să vă necăjească............ Nu o luaţi în seamă! Nu-i daţi satisfacţie!
Deschideţi, acceptaţi succesiunea după tată şi atât! Veţi obţine un certificat de moştenitor şi veţi fi apărată de orice afirmaţii nefondate ale mamei. Aceasta, mă repet!, nu are calitatea de succesibil atâta timp cât la data morţii tatălui dv. nu avea calitatea de soţie legală a acestuia.
ATENŢIE! Nu lăsaţi să treacă cele 6 luni de zile fără să acceptaţi succesiunea, pentru că neacceptarea tacită/expresă a succesiunii în termenul de opţiune succesorală vă va îndepărta de la masa succesorală, şi se va considera că nu aţi avut niciodată calitatea de succesibil!!!!;)
In concluzie, mergeti la un notariat (sau la un avocat daca tot nu va intelegeti si ajungeti la instanta ) in vederea deschiderii mostenirii.
avocat Claudiu Lascoschi
Incercati sa nu depasiti termenul de 6 luni de la deces pt ca puteti avea surprize neplacute.
~ final discuție ~