avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reguli de despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reguli de despagubire RCA

Saptamana trecuta cineva mi-a accidentat masina in trafic fara vina mea. Am fost la asiguratorul persoanei respective, mi s-a deschis dosar de dauna pe baza RCA-ului vinovatului si urma sa ma sune asiguratorul. Nu m-a sunat nimeni, am sunat eu astazi si mi s-a zis ca trebuie sa mai astept vreo 2 saptamani ceea ce mi se pare anormal de mult.
Care sunt regulile si legile care trebuiesc respectate de asigurator in condtiile de fata?
Cel mai recent răspuns: simoprofa , utilizator 21:34, 10 Februarie 2011
Daca aveti asigurare CASCO, este de preferat sa va reparati autoturismul pe asigurarea CASCO. Daca nu aveti incheiata o astfel de asigurare, mergeti la asiguratorul RCA al vinovatului de accident si, in scris cu numar de inregistrare, completati o instiintare de accident si o cerere de despagubire. Sunt formulare tip dar, daca nu vi se pun la dispozitie, le scrieti pe o coala A4.
Va luati copie de pe aceste inscrisuri pe care insistati sa vi se dea numar de inregistrare cu data depunerii.
Asiguratorul era obligat sa va intocmeasca actul de introducere in reparatie si sa va indrume catre un service cu care are incheiata conventie de colaborare.
Daca nu sunteti contactat de catre asigurator in termen de maxim 30 zile, luati legatura cu un avocat specializat pe asigurari.
Nu aveti ce discuta cu ei decat in scris (orice aveti de nelamurit, puneti pe foaie si cereti nr. de inregistrare de la secretariat:un exemplar al dvs. un exemplar al lor) altfel o sa ajungeti pe unde nu va doriti. Si va spun din proprie experienta B-) Daca nu sunteti multumit, aveti la dispozitie tribunalul si atunci... nimic altceva decat rabdare si tutun
Am rezolvat,va multumesc pentru sfaturi
Felicitari :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata despagubire reparatie rca cristian2012 cristian2012 • Pe 08.08.2011autoturismul personal stationat a fost lovit de un autoturism cu RCA valabil. • Pe 05.09.2011 mi s-a deschis dosar de daune – ... (vezi toată discuția)
Asigurat si chemat in garantie adi63site adi63site Bună seara! În 2010 am fost implicat într-un accident fără victime cu autoturismul firmei la care sunt administrator. Vinovatul de accident nu avea RCA. ... (vezi toată discuția)
Rca vinovat viocez viocez In urma cu o luna un microbuz al firmei al carei administartor sunt a fost implicata intr-un accident in care cele 2 parti nu s-au inteles si in aceste ... (vezi toată discuția)