avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat sau suspendat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat sau suspendat?

Am fost opriti de un echipaj de politie, iar sotului meu i s-a luat proba cu aparatul etilotest , iar rezultatul a fost 0.75mg/l.Ulterior am fost la cea maiapropiata unitate sanitara si i s-au recoltat probe de sange.Nu avem inca rezultatul de la sange.Nu are antecedente penale.Ce se va intampla dupa? Care este procedura?:(:((
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:07, 13 Iulie 2011
Cererea de recalculare o formulati procurorului care supravegheaza urmarirea penala.
Dvs,apreciati cel mai corect daca doriti sa formulati aceasta cerere
M-ai intai de toate tre sa va asigurati ca in procesul verbal este trecuta ora reala la care sotul a fost oprit si toate datele de identificare au fost inscrise corect in procesul verbal . De regula recalcularea alcoolemiei se face cand la recoltarea probelor biologice la intervalul de 1ora intre ele la proba 2 se constata o alcoolemie in crestere.Acu tre sa mergeti laIML sa achitati contravaloarea prelucrarii probelor biologice si sa cereti si o recalculare (daca faceti cerere de recalculare puteti schimba oricand declaratia de la politie fara sa aveti probleme)in jur de 500ron.Apoi dosarul o sa mearga la parchet si pana la pronuntarea procurorului care poate dura si 2ani sotul poate sa mearga la parchet ptr prelungirea dovezii de circulatie cu cate 30 zile in functie stadiul dosarului . Scuze o sa revin !!
Deci daca ies probele peste 1 pot face cerere de recalculare .Unde depun cererea,la politie? Am inteles ca trebuie sa achit aprox 500 ron la IML.Va rog spuneti-mi aceasta cerere poate avea si dezavantaje, adica in loc sa ma ajute sa iasa mai rau?
Asa cum am mai spus recalcularea poate avea si avantaje si dezavantaje ,depinde in ce faza se afla organismul cea de acumulare de alcool sau cea de eliminare a lui din singe.
Probele au iesit 1,5 la prima si la cea de-a doua 1,3. Mai are rost sa faca cerere de recalculare? Ar fii sorti de izbanda?Adica ar putea iesi sub 1?

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducere pe drumurile publice cu alcoolemie peste limita legala hendler hendler Sunt trimis in judecata sub aspectul savirsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, avind o alcoolemie peste limita legala. In ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcolemie nelutu30 nelutu30 am mai pus o intrebare referitor la problema mea si am primit un raspuns bun ,ce vreau eu sa stiu este daca cineva de aici are cunostinta despre o problema ... (vezi toată discuția)
Permis de conduce suspendat Florin.D Florin.D Permisul de conducere mi-a fost reținut acum un an, cu 0.41,mg/aerul expirat. Am avut 2 analize de plata la iml si abea acum am aflat rezultatul (inițial mi ... (vezi toată discuția)