avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am nevoie urgent de sfaturi... va rog
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am nevoie urgent de sfaturi... va rog

Buna ziua,

Sunt noua pe acest forum ... pe care sunt fericita ca l-am descoperit... si va rog din tot sufletuyl meu sa ma ajutati ... sunt intr-un impas mare si nu stiu cum sa actionez...
Deci marea mea problema .... am cumparat recent un apartament cu doua camerela la etj.1 jalnic ... pe care m-am apucat sa-l renovez ... ma ajuta un prieten bun... in aceeasi scara se mai renoveaza un alt ap. la etajul 5.... iar presedintele asociatiei imi face zilele amare ... in conditiile in care NICIODATA nu l-am deranjat cu nimic... mai exact eu nu arunc nimic la ghena ( nici macar un carton, sau vreo scandurica ) toate le car personal de acolo.... m-a pus sa spal pe jos si praful care s-a facut... zi de zi ma suna si imi spune ca a gasit nu stiu ce mizerie in lift ...ca la ghena e mizerie... am incercat sa vb cu el cu frumosul... i-am explicat ca nu de la noi.... iar el ma contazice intr-una ...nici macar nu imi aduce dovezi... cand il intreb de ce ma acuza doar pe mine.... in conditiile in care la ghena s-a gasit hota schimbata... tevi si altele ( iar eu ap. l-am luat gol golut )...imi spune ca vecinii ii spun... i-am zis sa ma puna fata in fata ... si imi spune ca este vorba despre "radio sant "... acum m-a sunat si mi-a spus ca are martori in bloc ca la mine lucreaza trei muncitori ... si va face cerere sa se bage 3 persoane la intretinere... la noi nu lucreaza decat prietenul nostru singur... mizerie va dau cuvantul mea ca nu am lasat niciodata....tocmai ca sa evit aceste chestii...
Intrebarea mea ce pot face ... cum pot dovedi ca nu lucreaza decat 1 persoana... in conditiile in care eu nu cunosc pe nimeni in blocul acela ... si el este destul de influent... suport toate urletele lui... si ale celorlati pensionari aliati cu el... chiar nu ma pot apara si trebuie sa platesc pe nedrept... nu vreau decat sa fac cumva sa dovedesc ca nu are dreptate....si sa nu platesc pentru 3 persoane....#-o:(

Multumesc oricui imi da un sfat ... sau o solutie ... sunt disperata ....#-o
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
ALINA66, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 01:58, 11 Septembrie 2008
buna
aceleasi pb le am si eu. locuiesc la obor. tu?
Din pacate imi voi exprima o parere care, in parte, le contrazice pe celelalte. Traiul intr-un bloc presupune nu numai renovarea si plata cotelor de intretinere, ci si bunele relatii cu vecinii, cu administratorul, cu presedintele. Dupa cum vad ai inceput rau, dar am convingerea ca vei termina bine acest incident. Deci plata pentru 3 persoane nu te va afecta foarte tare la buget in comparatie cu 1 persoana. In acest sens te sfatuiesc sa faci o cerere scrisa in care sa comunici ca din data de.....in apartamentul tau locuieste o persoana si pe perioada de.....lucreaza in plus inca o persoana. Lasa-i sa decida cate persoane trec pe lista. Daca trec mai mult de 1 pers., cand vei termina cu renovarea mai fa o cere in care spui ca in ap. locuieste o persoana. Nu te crampona de persoanele in plus pe care ti le va pune la cote indaratnicul de presedinte. Daca vine la usa ta cu balamuc raspunde-i frumos ca vei face curatenie si nu mai comenta. Inchide-i usa politicos. Lucrurile se vor aplana cu timpul. Daca acum faci caz de de persoanele trecute in plus sau de gunoiul pe care nu l-ai facut pot baga mana-n foc ca vei patimi mult timp. Reclamatiile te-miri-pe-unde si procesele nu-ti vor rezolva un lucru absolut esential in viata ta: traiul linistit in acel bloc. Spun asta si sustin asta pentru ca am cunoscut de-a lungul vremii asemenea situatii si ele au degenerat intr-un balamuc continuu. Sunt oameni (presedintii de bloc si administratorii exceleaza ca numar) care din cauza multor esecuri si lipsuri personale si profesionale se implica in conducerea unor asociatii unde incep sa taie si sa spanzure.
Daca insa ai un prieten cu "gura-mare", dar MARE, apeleaza la el. E posibil sa ai succes; e cunoscut ca asemenea persoane (presedintele, in cazul tau) au si marele defect ca sunt persoane lashe.
buna!
am invatat din experienta ca in blocurile unde locuiesc majoritar pensionari, orice ,, suflu nou" moare din fasa. am trecut prin aceeasi situatie ( inca mai trec) si te inteleg.
presedintele sau administrator, ce zici ca este, nu are nici o baza legala sa te treaca cu 3 pers.
intra tare in el sau asa cum s-a mai scris aici, cauta un avocat sau un prieten si le vei inchide gura. sau apeleaza la primarie, la departamentul specializat in probl. asoc. de proprietari.
se va linisti, cu siguranta.
numai bine!
Calea cea mai simpla: dupa ce ai anuntat ca in ap locuieste o persoana, asteapta lista de plata; daca apar 3 persoane faci contestatie (in scris), sunt obligati sa raspunda. Sa vezi, cind e vorba de hirtii, le mai piere "elanul muncitoresc" patronilor de bloc. Si mai exista la primarii un Birou specializat pe asociatii de proprietari, cind ii mai intreaba si ei de sanatate sa vezi ca se potolesc, de multe ori doar gura e de ei, sunt nistre frustrati.Am un specimen in scara, se crede "sef de scara" si pe acest motiv si-a permis ca ani de zile sa fie trecut cu o persoana mai putin la intretinere. Pentru ca nimeni n-a luat atitudine, dar in momentul aparitiei primei contestatii la lista de plata lucrurile se mai schimba.
Si s-au schimbat lucrurile?

Alte discuții în legătură

Renovare apartament, crestere cheltuieli de intretinere ContSters400341 ContSters400341 Buna Ziua, Am cumparat un apartament si am purces la renovarea lui, caci era intr-o stare deplorabila. Am instiintat toti vecini, si seful de scara, cu toti ... (vezi toată discuția)
Probleme in asociatie tot_noi tot_noi Buna ziua, am o problema cu care cred ca se confrunta mai multi locatari care nu au prieteni printre administratori de bloc, presedinti si mecanici...Tot felul ... (vezi toată discuția)
Verificarea caloriferelor doar la cateva apartamente prin vot la sedinta cristina_bratan cristina_bratan As dori sa aflu daca este legal sa se verifice caloriferele doar la cateva apartamente dintr-un bloc. Noi suntem 66 de locatari si la ultima sedinta au decis ... (vezi toată discuția)