eumarian a scris:
allissa a scris:
1. Curtea recunoaste faptul ca vi s-au incalcat drepturile prevazute de Conventie (numai din ce spuneti dvs este foarte posibil sa fie incidente cel putin art 6 si 13 CEDO) si atunci puteti formula cerere revizuire in tara la ICCJ (caz in care se reia urmarirea penala sau judecata din punctul in care Curtea a constatat incalcarea = "repunere in drepturi").
:O Si inculpatul are drepturi, printre care acela de a nu fi judecat de doua ori pentru aceeasi fapta (non bis in idem). E imposibila reluarea actiunii penale contra sa, daca a a fost achitat prin hotarare definitiva.
Articolul 13 din Conventie nu a fost incalcat in niciun fel, din moment ce persoana chiar se judeca intr-o instanta de recurs, daca ati citit enuntul problemei.
Daca sunteti
nemultumita de solutia din recurs, atunci va puteti adresa la CEDO. Trebuie sa aveti o hotarare definitiva. Cea din apel nu este definitiva. (Art 13 CEDO include si hotararile pronuntate in apel)
De la data pronuntarii deciziei
in recurs aveti termen 6 luni in care sa trimiteti cererea pe formularul Curtii.....
In acest formular va trebui sa scrieti care apreciati dvs ca sunt incalcarile Conventiei, adica sa scrieti de ce credeti dvs ca nu vi s-a facut dreptate in instantele din Romania.....
Asa cum am mai scris,
Curtea (nu alti utilizatori de pe acest site) se pronunta cu privire la cazul dvs.....
Personal am analizat mai multe cazuri trimise la CEDO - inclusiv al meu si am citit cu atentie si regulamentul Curtii...si pot spune ca daca in termen de aprox 6 luni nu se primeste scrisoare de la Curte cum ca cererea este inadmisibila atunci, in proportie de aprox 95% veti avea castig de cauza fie prin faptul ca statul roman recunoaste incalcarile fie prin faptul ca Curtea va condamna Romania.
Indiferent din care din cele doua de mai sus, va puteti apoi adresa la ICCJ cu cerere de revizuire.
ICCJ va stabili,
in baza hotararii CEDO,
de la care punct se va relua judecata sau urmarirea penala = "repunere in drepturi"....sau CEDO va stabili daca aveti dreptul la despagubiri "satisfactie echitabila"....
Multa bafta!