avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire

Va rog sa ma ajutati sa aflu care este legea sau legile care stabilesc situatiile de hartuire...
Mai exact, banca la care am o datorie si care refuza sa-mi trimita acte care sa-mi dovedeasca plata ratelor lunare, ma suna la miezul noptii ca sa-mi spuna de nu stiu ce sume restante...As vrea sa aflu in ce fel, legea ma protejeaza de o asemenea hartuire...
Cel mai recent răspuns: ContSters79575 , utilizator 17:57, 10 Februarie 2011
Si ce e mai dragut, nu am proprietăţi in Ro, dar nu fug de datoria mea, dar refuz sa mă las escrocata de o banca abuziva si care- si bate joc de legislaţia ţării si nici nr. de tel. nu mi-l schimb. Trebuie sa exista o metoda care sa-i determine sa se comporte corect, dar se pare ca aici nu ştie nimeni sa-mi dea o soluţie ci doar sa- mi spună ca e foarte corect ce mi se întâmpla.
TREZITI-VA si fiti OAMENI...Nu am deschis acest subiect pentru a fi judecata ci pentru a afla care este legea care protejeaza viata privata a cetateanului de rand.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
ContSters79575, utilizator
Nu au dreptul legal,sa va deranjeze dupa orele 22.
In contractul pe care lati facut cu banca,probabil se precizeaza ca dobanda se poate mari,fara a vi se aduce la cunostiinta acest lucru[sunt multe contracte de acest gen].

Reclamati abuzul dansilor,la directorul ggeneral al; bancii.

Daca respectivii angajati,nu faca fata servicului,directorul sa mai angajeze cativa,care sa isi poata termina prigramul in 8 ore,nu sa sune clientii noaptea.
frank_kvitta a scris:

Nu au dreptul legal,sa va deranjeze dupa orele 22.
In contractul pe care lati facut cu banca,probabil se precizeaza ca dobanda se poate mari,fara a vi se aduce la cunostiinta acest lucru[sunt multe contracte de acest gen].

Reclamati abuzul dansilor,la directorul ggeneral al; bancii.

Daca respectivii angajati,nu faca fata servicului,directorul sa mai angajeze cativa,care sa isi poata termina prigramul in 8 ore,nu sa sune clientii noaptea.
:D:D

Acesti functionari au un program limitat la un numar de ore de munca,conform Codului Muncii,ROI ,dar si conform unui alt fus orar.
Ei nu lcreaza 24 de ore din 24 ca la politie.
Dar daca unii au alte pareri limitate de pregatirea si perceptiile proprii,este dreptul lor sa si le exprime sau sa solicite in virtutea "prerogativelor" lor schimbarea programului de lucru al bancilor
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
De aceea si cerem sfaturi pe acest site, pentru ca avem pregatire limitata, dar cine nu are? Si daca oamenii nu ar fi "solicitat in virutea "prerogativelor"lor" o viata mai buna, libertate, dreptate...,lumea s-ar fi oprit din evolutie. Nemultumirea e motorul si secretul evolutiei societatii.

"Fericiti cei ce flamanzesc si insetoseaza de dreptate, ca aceia se vor satura” (Matei 5, 6).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatarii bancari Costica33 Costica33 Am o experienta cu banca RAIFFEISEN unde se pare ca procedurile de lucru sunt inspirate de la tiganii camatari. Am furnizat la incheierea unui contract pentru ... (vezi toată discuția)
Raiffeisen ma hartuieste Costica33 Costica33 Am dat la incheierea unui contract cu banca Raiffeisen numarul meu de telefon mobil. Acum , de fiecare data cand intarzii sa platesc rata ma termina cu ... (vezi toată discuția)
Sunt sunat de 7-8 ori pe zi de banca andman2413 andman2413 Buna ziua, am si o problema cu o banca de la noi din tara la care am intarziere 60 zile la plata unui credit de nevoi personale (650 ron restanta). Sunt ... (vezi toată discuția)