avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez!

Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu aveam voie sa ies afara sau sa intarzii de la servici ca ma ameninta am fost izolata de lume. Copilul sta de 3 ani cu mama mea in alta localitate. Pot cere divortul? Si ce sanse am sa obtin custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:42, 15 Mai 2008
Nu scrie nicaieri ca o sotie are domiciliul fortat la sotul ei.
Notiunea de parasire de domiciliu (de natura sa ma zgarie pe creier de fiecare data) a murit odata cu "impuscatul". Pe vremea lui cel ce parasea domiciliu nu avea sanse sa obtina beneficiul contractului de inchiriere din locuintele inchiriate de la stat. Acum ce ar putea pierde?
Evident ca daca "parasirea" asta nu are motive intemeiate riscul este ca cel ce promoveaza divortul sa nu-l obtina pentru ca nu s-ar putea pronunta divortul daca din probe rezulta exclusiv vina reclamantului. Dar daca o cere de divort e bine motivata si probata, iar "parasirea" asta se justifica, nu vad nici un impediment.
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2008
romascanu, moderator
Evident ca puteti divorta, in conditiile in care aveti temeiuri pentru a cere desfacerea casatoriei.
Parasirea domiciului conjugal nu constituie un impediment pentru a cere desfacerea casatoriei si incredintarea minorilor rezultati din casatorie.
Important este pentru incredintarea copilului sa demonstrati ca aveti o locuinta (fie si cu chirie sau chiar si la parinti) in care sa puteti sa stati impreuna cu minorul si un loc de munca pentru a putea avea mijloace materiale pentru intretinerea acestuia.
Doriana Poposcu a scris:

Dar in situatia mea par vinovata de parasirea domiciliului si cum as putea motiva cererea de divort?

Stimată doamnă, nimeni nu vă condamnă şi nu vă pune în frunte ştampila "Vinovat"....:P
Nu există prezumţia de vinovăţie, ci prezumţia dfe nevinovăţie....iar cel ce face o cerere în faţa instanţei trebuie să o dovedească.
Vă rog să citiţi cu atenţie cele ce v-am scris şi eu şi romascanu, angajaţi un avocat şi nu va mai frângeţi mâinile de frică...;) pentru că lucrurile nu sunt atât de grave pe cât par....:D:D:D
Dar ceva mijloace de protectie exista pt. ca sincer mi-e cam frica !
Angajaţi un avocat cu care să staţi mai mult de vorbă şi căruia să-i spuneţi tot ceea ce vă doare, pentru că noi, aici pe forum, văd că am încercat dar nu am reuşit...:P

Alte discuții în legătură

Divort prelungit yvon yvon Buna ziua ! In octombrie 2009 am introdus actiune de divort, motiv- violenta domestica. Sotul a facut intampinare si acum ambii avem statulul de reclamant si ... (vezi toată discuția)
Divort intre parinti! trebor trebor Buna ziua! Am 18 ani si parintii mei vor sa divorteze. Tatal meu intenteaza sa bage actele de divort pe motivul ca mama mea a parasit domiciliul desi aceasta ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)