avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez!

Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu aveam voie sa ies afara sau sa intarzii de la servici ca ma ameninta am fost izolata de lume. Copilul sta de 3 ani cu mama mea in alta localitate. Pot cere divortul? Si ce sanse am sa obtin custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:42, 15 Mai 2008
Evident ca puteti formula cerere de divort si puteti proba cu martori faptul ca sotul intelegea sa va tina izolata si va ameninta pe motiv de gelozie sau orice alt motiv. Cat despre copil, exista o practica care in mare proportie acorda minorul mamei; insa, astfel cum va spuneau si colegii mei, aveti nevoie de un imobil, inchiriat sau la parinti, corespunzator nevoilor minorului.
Doriana Poposcu a scris:

Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu aveam voie sa ies afara sau sa intarzii de la servici ca ma ameninta am fost izolata de lume. Copilul sta de 3 ani cu mama mea in alta localitate. Pot cere divortul? Si ce sanse am sa obtin custodia copilului?


Daca va angajati avocat pt proces aveti sanse ridicate de a obtine castig de cauza.Judecata se va desfasura acolo unde ati avut ultimul domiciliu comun cu sotul.

avocat Claudiu Lascoschi
Doamnä dragä,se pare cä sunteti tare speriatä de bombe...si nu este cazul!

Nu mai folositi nici aici si niciunde expresia :"AM FUGIT DE ACASÄ", ci "AM PLECAT CÄ MI-A AJUNS!!".Si ATI AVUT TOT DREPTUL DE A PLECA DE lingä un asemenea individ,care v-a fäcut viata iad. Nu ati fäcut nimic RÄU,NU ATI GRESIT CU NIMIC,NU AVETI DE CE SÄ VÄ FIE FRICÄ.Tineti capul sus si sustineti mindrä peste tot (si in fata instantei) ce v-am scris mai sus.
A trecut timpul,in care bärbatii tin femeile sub talpä,trebuie sä fiti puternicä si constientä,cä ati fäcut,ceea ce trebuia.Nimeni nu ii da dreptul sotului sä vä trateze in acest hal,sä vä izoleze de lume!!
Nu ar fi trebuit sä asteptati nici mäcar un an.Puneti piciorul in prag,cereti-vä drepturile asupra copiilor,terminati aceastä cäsätorie injositoare.Fiti o femeie emancipatä (nu sluga si cirpa barbatului,cum multe sotii sunt in Romania),o femeie puternicä,NEINFRICATÄ,nu mai pierdeti timpul,refaceti-vä viata si terminati cu trecutul.Copilul nu il ia nimeni de lingä dvs.,incä o datä nu ati fäcut nimic räu si terminati cu aceastä fricä ...FÄRÄ ROST!!Descoperiti puterea ,ce existä in dvs., dati copilului sansa de a träi intr-o nouä familie fericitä,lingä o mamä fericitä,asa cum se cuvine. NU TREMURATI DE FRICÄ IN FATA BÄRBATULUI.S-au schimbat vremurile,este timpul sä schimbati si dvs. aceastä atitudine.
Vä doresc succes si cred cä aveti puterea de a reusi,de a vä reface viatä si a oferi copilului familia,pe care nu a avut-o niciodatä.

:offtopic: Interventie moderator
Nu cred ca este cazul sa va exprimati asa. Faptul ca sunteti suparata, chiar daca aveti dreptate, nu va scuza comportamentul. Pe forumul Avocatnet se discuta ideea, nu persoana.
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai, daca tot nu a facut nimic rau, de ce sa nu spuna? E chiar bine sa spuna ca a fugit fata de a plecat, se intelege clar ca era speriata, ca se simtea constransa acolo... e bine, foarte bine.

Da, puteti cere si obtine divortul, fara probleme.

Referitor la copil, poate veniti cu amanunte: de ce sta copilul la bunici, daca-l vreti? Nu vi-l dau? Nu prea veti obtine copilul daca nu-l cresteti dv., ci bunicii. Important e ca, daca ceri sa cresti un copil, chiar sa-l cresti, nu sa-l lasi altuia.
Poate veniti cu clarificari, totusi copilul sta de ani buni cu bunica, desi are 2 parinti... Poate lipseste ceva din descrierea dv. si nu am putut vedea toata situatia.
:offtopic: Sunt de acord cu elis si eu am vrut sa va spun, doamna Mary, ca sunteti cam nervoasa, cam furioasa din cauze externe acestui forum... insa blamarea generala a barbatilor nu aduce nimic bun nimanui, ne face doar mai preconceputi in idei si mai intoleranti cu semenii nostri.
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
buna! sunt noua pe aici si as vrea daca se poate sa primesc unele sfaturi
prietenul meu actual este casatorit:">si are un copil de 3 anisori.ar vrea sa dea divort pentru ane putea legaliza relatia. relatia lor nu mai merge de mult timp (inainte de a ne cunoaste noi) si acum elmai merge acasa doar pentru copil.
as vrea sa stiu ce sanse ar avea asupra copilului in conditiile in care el are un salariu de 950 lei net iar ea 450 lei net.sau daca el ar fi de acord sa ii lase ei copilul cu conditia da aiba dreptul sa-si vada copilul cand doreste ea ar putea sa ii interzica acest lucru?
si daca stiti imi puteti spune cam cat costa un divort?:confused:

Alte discuții în legătură

Divort prelungit yvon yvon Buna ziua ! In octombrie 2009 am introdus actiune de divort, motiv- violenta domestica. Sotul a facut intampinare si acum ambii avem statulul de reclamant si ... (vezi toată discuția)
Divort intre parinti! trebor trebor Buna ziua! Am 18 ani si parintii mei vor sa divorteze. Tatal meu intenteaza sa bage actele de divort pe motivul ca mama mea a parasit domiciliul desi aceasta ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)