Buna seara! in urma unui accident rutier in care fiica mea a murit, am cerut despagubiri materiale in valoare de 50 000 de euro si morale in valoare de 150 000 de euro. In urma procesului, instanta a stabilit ca am dreptul la despagubiri morale 30 000 euro si atat - despre cele materiale nevorbindu-se deloc. As putea face recurs? unde? cum se procedeaza? am neaparata nevoie de avocat sau pot formula singur cererea? multumesc!
da, intr-adevar. Da, firma de asigurari a fost citata in proces. dar nu stiu in cat timp si cum se vor plati acesti bani...cred ca o sa fie destul de greu pentru ca dansii vor ataca hotararea...
Pretentiile civile nu se prezuma,ele trebuie dovedite cu probatorii,chiar daca este vorba despre un caz nefericit in aceasta situatie,pentru care imi manifest toata compasiunea.
Pe de alta parte cheltuielile de inmormantare,cele cu datinile ulterioare,difera de zona,de numarul de participanti,de multi alti factori si nu pot fi acordate "sume generice" oricat de moral ar fi acest lucru.
Cu privire la daunele morale,acestea nu sunt cuantificabile,stabilirea cuantumului lor ,fiind o prerogativa exclusiva a instantei(Decizia penala nr.1387/1402.2002 a ICCJ-Sectia Penala)
Probabil ca pe acest aspect ar putea fi exercitata calea legala de atac.