avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despabubiri ????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despabubiri ????

Buna seara! in urma unui accident rutier in care fiica mea a murit, am cerut despagubiri materiale in valoare de 50 000 de euro si morale in valoare de 150 000 de euro. In urma procesului, instanta a stabilit ca am dreptul la despagubiri morale 30 000 euro si atat - despre cele materiale nevorbindu-se deloc. As putea face recurs? unde? cum se procedeaza? am neaparata nevoie de avocat sau pot formula singur cererea? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:05, 10 Februarie 2011
da, intr-adevar. Da, firma de asigurari a fost citata in proces. dar nu stiu in cat timp si cum se vor plati acesti bani...cred ca o sa fie destul de greu pentru ca dansii vor ataca hotararea...
Da,va dura ce va timp.hotararea se va ataca,pana la una definitiva.
Pretentiile civile nu se prezuma,ele trebuie dovedite cu probatorii,chiar daca este vorba despre un caz nefericit in aceasta situatie,pentru care imi manifest toata compasiunea.
Pe de alta parte cheltuielile de inmormantare,cele cu datinile ulterioare,difera de zona,de numarul de participanti,de multi alti factori si nu pot fi acordate "sume generice" oricat de moral ar fi acest lucru.
Cu privire la daunele morale,acestea nu sunt cuantificabile,stabilirea cuantumului lor ,fiind o prerogativa exclusiva a instantei(Decizia penala nr.1387/1402.2002 a ICCJ-Sectia Penala)
Probabil ca pe acest aspect ar putea fi exercitata calea legala de atac.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale accident rutier soldat cu deces neagu adriana neagu adriana Fiul meu in varsta de 18 ani a fost accidentat mortal de un sofer baut.Impreuna cu fetita mea in varta de 16 ani se intorceau acasa mergand regulamentar pe ... (vezi toată discuția)
Parte civila proces penal mary_pam68 mary_pam68 Daca ma poate sfatui cineva in legatura cu constituirea ca parte civila intr-un proces penal care dupa 6 ani jumatatea a ajuns pe rol in instanta , mai exact ... (vezi toată discuția)
Frate decedat -- eu ce pot face? cristeaaugustin35 cristeaaugustin35 Buna ziua tuturor. Cineva a accidentat mortal pe fratele meu in sept anul trecut. Sa intervenit prin societatea de asigurari sa intervina repede cu niste ... (vezi toată discuția)