avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eroare in contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eroare in contractul de munca

buna sant pensionata gr.3 cu drept demunca in anul 2006 pe 5mai am fost angajata ca vanzatoare la un magazin alimentar ,mi-am depus actele necesare inclusiv decizia de pensionat,catea de munca, unde era specificat,pensionat ,contractul de munca a fost completat cu norma intreaga , acum dupa 1 an si 7luni primesc de la casa de pensii ca trebuie sa restitui pensia primita in acest timp va rog sa -mi spuneti cum pot sa ies din aceasta situatie si cine agresit ptr a raspunde va multumesc
Diana Persa a scris:

Ati prestat efectiv 8 ore/zi, sau este doar o eroare materiala in contract? Cum ati fost platita, cu norma intreaga? Daca ati stiut ca nu aveti voie sa cumulati pensia cu salariu pe norma intreaga, cum de ati prestat 8 ore pe zi?

Ai dreptate Diana astfel de oameni cand ajung la ananghie incep sa dea vina pe altii.
cind am semnat contractul nu mia explicat nimeni cum stau lucrurile eu stiind ca trebuie salucrez 8 ore practic eu nu mam mai intilnit cu oastfel de situatie ptr ca am lucrat inainte 20 deani intro fabrica unde nu au fost astfel de contracte va intreb este posibil ca la intocmirea unui contract sa nu se verifice actele din dosarul persoanei care urmeaza a fi angajata
imi pare rau ca unii icep cu critici prin aceste mesaje eu cer un sfat ,o parere, un , ,ajutor'' celor cu suflet care gandesc pur omeneste ptr ca in cazul meu este vorba de citeva zeci de milioane[bani vechi ] pe care eu cu un salar de vanzatoare nu am de unde sa-i dau si la drept vorbind nu am furat statul ptr ca am muncit foarte mult ptr acel salar care stim cu totii ca este de mizerie eu cred ca ar trebui sa plateasca persoana care a intocmit contractul si nu a verificat dosarul ptr ca in codul muncii art.269 al. 1,2,3 asa scrie
''
aveti dreptate, nici eu nu inteleg de ce unii va judeca buna credinta si nu vad reaua credinta a sefei de magazin care v-a propus direct sa lucrati cele inca 4 ore la negru, si nici macar nu a fost in stare sa se asigure ca face actele corect! E drept ce a scris Elis, ca e si greseala dvs ca nu ati citit probabil ce scrie in contract, si l-ati semant ca primaru ..
Persoana care a gresit cu intocmirea contractului va putea fi sanctionata probabil, dar nu cred ca asta va ajuta cu ceva practic. Obligatia de a plati ce aveti dvs de restituit se poate da doar prin hotarare judecatoreasca.
Art.269 din Codul muncii prevede raspunderea patrimoniala a angajatorului, care trebuie sa îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legatura cu serviciul.
Apoi, printr-o actiune in regres isi va recupera banii de la persoana vnovata.

In primul rand, va trebui sa dovediti prejudiciul adus dvs. de catre angajator.

Asa cum am mai spus, consider ca este o culpa comuna in aceasta situatie ... si nu stiu ce sanse aveti de castigat :(

Alte discuții în legătură

Contract de munca ROXYBO ROXYBO Buna ziua, am o nelamurire legata de un angajat. La controlul anual la medicina muncii nu a primit avizul , a fost in concedii medicale apoi dupa 90 de zile a ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca cosmiv cosmiv Buna ziua, Imi cer scuze daca cumva repet problema, dar nu am gasit nici unde exact raspunsul pe care il caut. Sunt angajat la o firma bugetara de 10 ani ... (vezi toată discuția)
Contract de munca partial Alyxys Alyxys As dori sa va intreb,ce este un contract de munca cu timp partial....eu sunt profesor si anul acesta din nefericire sun incadrata la plata cu ora....inca nu ... (vezi toată discuția)