avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmostenire..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmostenire..

buna ziua..am si eu o intrebare..suntem doi copii la parinti ..un baiat care face in august 18 ani si eu care am 19..as dori sa stiu daca tata ar putea sa ne dezmosteneasca..sau care ar fii motivele legale pt care un parinte ar putea dezmosteneasca copilul..???
au fost impreuna la notar cu actul de proprietate..j au platit o suma de bani si acum e pe numele ambilor...

nu a fost nici un testament..bunicii nu au lasat testament..
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca spuneti ca nu a fost lasat niciun testament, atunci insemna ca s-a facut vanzare-cumparare? :-/
Actul de proprietate ce nume poarta? :-/
Da, trebuie sa verifici impreuna cu mama ta cum se numeste actul de proprietate - certificat de mostenitor cumva?
Daca nu a existat un testament in favoarea ambilor parinti, atunci mostenirea de la bunici ii revenea numai tatalui vostru.
Daca a fost un contract de vanzare cumparare sau de intretinere, atunci e bunul comun al celor 2 parinti. Sau poate tatal a donat mamei 1/2 din imobil dupa ce l-a mostenit...trebuie sa verifici actele.
buna seara...am si eu o nelamurire...anu trecut am terminat liceu..12 clase....si apoi am plecat in italia..nestiind ca am drept la somaj...nu mi-a zis nimeni...si acum 2 saptamani m-am intors in tara..afland ca dupa ce se termina liceul ai drept la somaj daca nu lucrezi sau nu esti la facultate...insa au trecut cam 8 luni de cand am terminat..e vreun termen ..mai pot baga dosaru pt a lua somaj..sau e prea tarziu..multumesc mult!
Pentru a putea beneficia de somaj dupa absolvirea unei scoli trebuie sa va inscrieti in cautare de loc de munca la AJOFM in termen de 60 de zile de la absolvire.
Din nefericire, pentru dumneavoastra, este prea tarziu sa mai puteti beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire copii. exheredare buna ziua, cum este corect si ... Nata88 Nata88 Dezmostenire copii. Buna ziua, Cum este corect si legal sa se faca o dezmostenire pentru 2 copii din 4 care sa nu beneficieze de nimic din bunurile ... (vezi toată discuția)
Testament - intrebari gabicluj gabicluj Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru executarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament, toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune adevar2014 adevar2014 Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)