aly_yoana a scris:
Exista responsabilitate din partea debitorului atunci cand semneaza contractul prin care banca ii acorda o suma de bani.Debitorul isi asuma responsabilitatea de a plati creditul si de a-si asuma riscuri, ce decurg din scaderea salariilor, concediere, etc.Faptul ca toate acestea nu apar in contractul de credit este pentru ca nu are rost.
Responsabilitatea debitorului nu se intinde doar in raport cu veniturile in baza carora ii este acordat imprumutul, ci isi asuma riscuri viitoare.Bancile niciodata nu pierd, invocarea fortei majore este doar pentru anumite situatii, nu vom fi exonerati de datorie.
In clipa cand apelam la banci raspunderea noastra este sa rambursam imprumutul.
Nu se poate invoca forta majora atat timp cat avem bunuri, venituri, proprietati pe numele noastre.
Forta majora se poate invoca atunci cand o persoana a facut imprumut, a ramas fara servici, sau a decedat, nu are bunuri pe numele sau, sau s-a imbolnavit de o boala incurabila.
Nu invocati forta majora decat daca stiti sigur ca instanta va va da castig de cauza, altfel banii pe care ii veti cheltui cu procesul ,mai bine ii folositi sa va achitati datoria.
Sunt de acord partial cu acest punct de vedere si total as spune cu cei care au facut referire la reducerea pensiilor.
In ceea ce priveste pensiile acestia chiar nu aveau cum sa prevada micsoararea acestora.
Cat ii priveste pe cei carora le-a fost redus salariul de guvern problema este ca ei puteau ramane fara loc de munca si fara venituri sau cu ele diminuate si din alte motive...
Nu am inteles ce anume ati vrea sa obtineti in conditiile unui contract de credit bancar prin invocarea fortei majore.
Sa nu mai returnati banii sau ce anume?
Parerea mea este ca nu veti reusi nimic concret prin invocarea fortei majore in aceste cazuri decat daca s-ar gasi o chichita avocateasca atat de inteligenta incat... sa fie mai inteligenta decat prevede legea....
Banii oricum ii datorati si indiferent ca aveti sau nu venituri sau bunuri in proprietate.
De aceea repet intrebarea :
Nu am inteles ce anume ati vrea sa obtineti in conditiile unui contract de credit bancar prin invocarea fortei majore.
Sa nu mai returnati banii sau ce anume?