avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Forta majora in contractele de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Forta majora in contractele de credit

Tinand cont de Decizia Curtii Constitutionale nr. 872/2010 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar care prevede ca Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar are, in realitate, ca obiect de reglementare o serie de restrangeri ale exercitiului unor drepturi fundamentale, dupa cum urmeaza:...... Putem invona noi cei carora ni se aplica legea 118/2010 invocarea fortei majore din contractele de credit si comerciale Forta majora exonereaza de raspundere partile in cazul neexecutarii partiale sau totale a obligatiilor asumate prin prezentul contract. Prin forta majora se intelege un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, aparut dupa incheierea contractului si care impiedica partile sa execute total sau partial obligatiile asumate. Pana atunci cand salariile vor reveni la valoarea initiala+inflatie. Va multumesc
Buna seara

Rog frumos userii participanti la acest topic, sa incerce sa nu mai posteze mesaje/raspunsuri care nu au legatura cu tema acestui topic.
Discutia deja a devenit offtopic.S-a pornit de la o decizie a Curtii Constitutionale, o interpretare a cazului de forta majora in contractele de credit si s-a ajuns la .."altceva"...
Va multumesc frumos pentru intelegere.

O seara placuta.
~ Conținut șters la cerere ~
Incep sa cred ca unii dintre cei ce raspund ca avocati, nu sunt de fapt avocati...Unde-i prezumtia de nevinovatie?De ce-l judecati pe cel ajuns in imposibilitate de plata ca pe un infractor? Oare nu situatia economica dezastruoasa l-a adus in aceasta situatie pe romanul de rand? In plus, situatia despre care vorbim nu este una izolata...

Dar revenind la subiectul acestui topic, va intreb stimati avocati, chiar nu puteti demonstra acea situatie de forta majora in situatia in care politica bancara impinge din ce in ce mai multi romani sa devina rau-platnici? Si cum rezolva bancile situatia? Ridicand dobanzile care ingroasa si mai mult randurile celor ce nu-si mai permit sa-si plateasca datoriile.

Cred ca subiectul e o adevarata provocare pentru avocatii care sunt in stare sa faca istorie. Indrazniti domnilor....

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
ContSters79575, utilizator
urmarind acest topic mi-am dat seama, nu avem avocati buni, de fapt nu avem AVOCATI! Dumneavoastra ne priviti ca pe niste infractori din prima secunda, plecand cu ideea asta, nu aveti cum sa faceti ceva bun pentru clientul dumneavoastra.
Noi muritorii de rand vedem asa situatia (parte din ea, in putine cuvinte) :
- nu are cine sa ne apere in instanta
- nu avem avocati destul de iscusiti sa se foloseasca de legi sa ne ajute
- dar cum sa fie iscusiti daca ei nu stiu legile
- dar de ce sa lupte ei luni, ani, sa castige un proces, cand pot sa "lupte" luni, ani sa piarda procese, ca oricum primesc bani, si chiar mai multi
- sa ma duc la un avocat inainte sa semnez un contract cu banca, de ce ? sa imi spuna ca banca ma fura pe fata? ce am rezolvat? nimic, nu are cum sa schimbe cu ceva contractul cu banca faptul ca aflu de la un avocat ceva ce deja stiam. Fac imprumutul pentru ca am nevoie de bani, stiu, imi asum un risc. Explicati-ne cum ne-ati putea ajuta daca ne spuneti ca nu e bun contractul acela de la banca? Putem noi aduce schimbari acelui contract? Eu nu am auzit sa se fi intamplat vreodata asa ceva.
- se incalca atat de mult legile in Romania, incat ar trebui sa fiti plini de bani si faimosi, voi avocatii, dar cum se face ca nu sunteti? Asta ne intrebam noi, cei care v-am cere ajutorul daca am simti ca ni le-ati putea da.
- omul de rand va vede usor manipulabili, foarte influentabili, nu vede unde va este tupeul, se sperie ca pe drum va schimba ceva indarjirea si pierde mai mult cu cheltuielile de judecata si suferinta in unele cazuri
- romanul nu stie cu cat il poate ajuta de fapt un avocat, cine sa ii spuna? E exact precum vizita la medicul dentist, precum analizele facute periodic, precum mersul la sala ... nu avem educatia asta, nu o putem citi in stele daca nu ne-o spune nimeni. Voi ati ramas pe ultimul loc, despre cat mult ne puteti ajuta voi nu stim nimic.S-ar schimba multe daca macar voi ati fi de partea dreptatii!
mda, atata timp cat bancile, nu au nici un fel de scrupule atunci cand apeleaza la tot felul de "dedesupturi", pervertesc orice in favoarea lor, atunci cand iti golesc buzunarele, au raspunsuri stereotipe la intrebari dar, fara nici o legatura cu intrebarea ta, orice mijloc este util pentru a lupta impotriva lor, a avaritiei si goana de a acapara bani prin orice mijloace, deci, orice sfiala in a folosi mijloacele care la un moment dat iti sunt oferite, este inutila si in defavoarea ta, atata timp cat nu exista respect reciproc, obligatoriu intre doi parteneri, fie ei chiar si o banca si o persoana fizica, asta e...

Alte discuții în legătură

Reducere salar cu 25% forta majora ContSters190527 ContSters190527 Tinand cont de Decizia Curtii Constitutionale nr. 872/2010 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind unele masuri necesare ... (vezi toată discuția)
Este vorba despre discriminare sau nu? steffy_967 steffy_967 Daca aceasta criza economica loveste doar intr-un anumit sector - cel al bugetarilor, ma refer la reducerea salariala cu 25%, nu putem vorbi despre ... (vezi toată discuția)
Notificare bendeac bendeac in cazul unui contract ce constituie tiitlu executoriu : 1)Dupa comunicarea titlului executoriu si a somatiei , deci dupa inceperea procedurii de executare ... (vezi toată discuția)