avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal de contraventie - amenzi pe mijloacele ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal de contraventie - amenzi pe mijloacele de transport in comun

Circuland pe un mijloc de transport din Timisoara, intr-o zi am prins control, fiind aglomerat nu a ajuns sa-mi ceara biletul... eu coborand si continuandu-mi linistit drumul. Dupa vreo cativa metri observ ca ma trage cineva insistent de maneca :)) era controlorul; ii spun ca nu are voie sa puna mana pe mine si sa ma lase in pace. Apoi apare si un comunitar care ma bruscheaza si mai tare spunandu-mi ca are pistol si spray paralizant si ca ma retine 24 de ore, m-a busit instantaneu rasul. M-au dus in fata altui comunitar care chiar a vorbit frumos, m-a intrebat de bilet si buletin, le-am aratat portofelul electronic si buletinul, mi-a spus ca nu au cum sa verifice portofelul decat in alt tramvai. l-am rugat politicos sa se grabeasca cu buletinul pt ca sunt grabit. Mi-a notat datele intr-un carnetel si mi-a spus ca sunt liber sa plec. M-am trezit cu 2 procese verbale la adresa de domiciliu (fiind in alt judet, nu in cel in care s-a savarsit fapta) unul de 500 ron pt ca as fi circulat fara bilet si altul de 100 ron ca nu m-as fi legitimat. Intrebari: cum ma pot constrange sa platesc PV eu fiind din alt judet? e un abuz ce au facut ei? nu e logic ca nu aveau cum sa-mi trimita acasa pv daca nu ma legitimam? din moment ce am fost de fata, de ce mi-au dat in lipsa? ce e de facut? mentionez ca nu am martori.
Cel mai recent răspuns: swamerra , utilizator 14:12, 21 Martie 2011
Au dreptul sa "urmareasca" pe o anumita distanta un calator suspectat de a nu a avea bilet, dupa ce a coborat din mijlocul de transport, distanta se stabileste in functie de atributiile/limitele imputernicirii controlorului respectiv.
Nu e normal sa va perchezitioneze, impinga sau alte asemenea.
In ceea ce priveste obiectiunile, trebuie sa dovediti vatamarea pe care a-ti suferit-o ca urmare a neconsemnarii acestora in procesul-verbal. Daca dovediti asta, e motiv de nulitate.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
swamerra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb MmariaM MmariaM Buna ziua. Am fost prinsa de controlori in autobuz. Ne-am dat jos si acolo era un echipaj de politie. M-am legitimat la politie NU si la controlori, cu nume, ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva regia autonomă de transport Iuli81an Iuli81an Fiind intr-o vizita de 4 zile intr-un oras din provincie la intoarcere spre casa in data de 21 Mai in jurul orelor 10:30 - 11:00 am folosit unul din mijloacele ... (vezi toată discuția)
Abuz politia comunitara in autobuz ratb mastero mastero Buna ziua, Astazi in drum spre servici, (undeva intr-o comuna din jud. Ilfov), odata ce am urcat intr-un autobuz (linie pre-oraseneasca), un politist ... (vezi toată discuția)