avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune imobil bucuresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune imobil bucuresti

Eu si o verisoara am mostenit un imobil in bucuresti, constand din teren 800mp si constructie (casa). As dori sa ies din indiviziune, cumparand partea care nu-mi apartine. care sunt pasii de urmat - discutiile 'neoficiale' neducand la niciun rezultat. Pot sa ma adresez direct instantei sau mai intai ar trebui sa-i fac 'oficial' o oferta prin executor judecatoresc?
Multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:11, 9 Mai 2008
Da, va dispune categoric. Doar daca nu veti ajunge la un acord in privinta pretului cu celalalt coindivizar, vorbesc de un pret real, serios.Imparteala prin vanzarea bunului la licitatie reprezinta o solutie extrema la care se recurge numai daca nu este posibila nici imparteala in natura nici atribuirea bunului catre un coindivizar.
rbi a scris:

Multumesc. Inteleg ca o oferta prealabila nu este un pas obligatoriu inainte de demararea actiunii in instanta?:-/



Pasul pe care trebuie sa il faceti este sa angajati un avocat care sa se ocupe de proces.Aceasta daca va grabiti si nu vreti sa pierdeti timpul.
Daca intenteaza ea prima actiunea nu este bine.
Atentie cand va alegeti avocatul deoarece si ea poate sa obtina ceea ce puteti obtine dvs.:)

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Este vorba despre iesirea din indiviziune prin atribuirea bunului catre dv. prin plata unei sulte, asta veti cere. Chiar daca acea oferta, notificare nu e obligatorie, va recomand totusi sa-i aratati faptul ca, in caz ca se ajunge in instanta, partea care va pierde va plati si cheltuieli de judecata, expertiza, taxe... ceea ce va face ca sa ramana cu mai putini bani in mana.
Pe langa asta, expertiza va determina o valoare a imobilului care, de multe ori, nu e tocmai reala, acesta fiind un dezavantaj.
Vanzarea imobilului prin licitatie duce, de multe ori, la un pret mic obtinut pe acesta.
Asa incat, in caz ca se ajunge la proces si lucrurile nu se pot face prin intelegere, de multe ori toate partile pierde timp, bani si energie. Dar, in special, partea care va pierde procesul.
Poate ca, daca-i aratati [rintr-o notificare aceste dezavantaje, va fi mai dispusa sa negocieze.
AVLIL a scris:

in caz ca se ajunge in instanta, partea care va pierde va plati si cheltuieli de judecata, expertiza, taxe... ceea ce va face ca sa ramana cu mai putini bani in mana.

am impresia ca am citit in alta parte pe forum ca in aceste cazuri nu se pot solicita cheltuilei de judecata, acestea ramanand in sarcina reclamantului :-/ are cineva o opinie lamuritoare? Mulumesc anticipat
E posibil ca, acolo unde ati citit, sa fi fost vorba despre un reclamant care a pierdut procesul.
Intotdeauna restituie cheltuielile, la final, partea care pierde partii care castiga.
Asa spune dreptul nostru si asa spun toate drepturile civilizate. Cel ce pierde plateste, caci din culpa lui, ca a sustinut un lucru ce nu s-a dovedit corect, din cauza lui deci s-a ajuns la judecata.

Alte discuții în legătură

Partaj in instanta assportiva assportiva Buna seara! In cazul in care unul din mostenitori doreste sa faca partajul in instanta, din ce stiu instanta poate dispune una din urmatoarele solutii: ori ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune. rog lamuriri A987 A987 Buna ziua. Nu stapanesc termenii juridici si de asta va rog sa ma lamuriti \"babeste\". Parintii au decedat, succesiunea este facuta. Dar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Motivatie actiune partaj iesire indiviziune ulise11 ulise11 \"motivatie actiune partaj iesire indiviziune -Drept urmare inteleg sa iesim din indiviziune ,proprietatea nepartajbila comod sa imi fie ... (vezi toată discuția)