mariana_en a scris:
@mamistefi: suna bine ce spui, da eu am urmatoarea problema: cand testul asta o sa fie de verificarea cunostintelor si nu de dat in bobi, poate ca o sa mai particip. pana atunci...
argumente:
la treaba cu incaierarea: stii ca discutam zilele trecute despre participatia penala si despre pluralitatea constituita...aveam vreo 2 opinii (de autori) pentru si vreo 2 contra. in conditiile astea, eu ce fac? ma uit cine face sb sa zic ca el? ca veni vorba, de ce nu e posibila participatia penala in forma instigarii? apropo, udroiu cum spunea in cartea lui? ca e posibila?
altceva: violul, prin definitie, nu presupune neaparat constrangerea; este viol si daca victima nu se poate apara sau nu-si poate exprima vointa. in cazul nostru am avut o victima lipsita de cap de ex....iti aduc un vraf de hotarari de condamnare pentru viol in sit similare, da ce conteaza? daca astia zic ca nu, ce facem, plecam capu si inghitim pilula???
cand in enuntul intrebarii ma intreaba de fals material in inscrisuri sub semnatura privata, eu de unde sa stiu daca se ref la 288 sau 290? ce fac? dau cu banu?
la fiecare ex s-a strecurat cate o mica perla, dar de data asta, au sarit calul
la intrebarea cu incaierarea, cred ca, din pacate pentru tine ca si mine in unele cazuri, nu ai fost atenta. din intrebare reiese ca la incaierare participatia penala este posibila, nu ca nu ar fi. varianta a, zice ca nu este posibila si este luata ca fiind varianta gresita. iar in ceea ce priveste violul asupra unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu, se va aprecia de la caz la caz, daca victima avea discernamant, de ex la un copil de 5 ani se va retine viol, dar daca minora de 13 si a dat acordul va fi act sexual cu un minor.