mamaruta2011 a scris:
Salut!
Numai ce am ajuns si eu acasa...
Am facut mai putin decat in 2010, doar 6,3 acum.
Mie mi-a dat in cap teoria si nu spetele, in special procedura penala ( recunosc, unele din pura nestiinta) si, de necrezut, civilul.
Eu sunt decisa sa merg in continuare, fie si la INM, dar sunt sigura ca se va mai organiza examenul pentru cei cu vechime.
INM - ul nu asigura decat judecatori si procurori pentru judecatorii, care oricum 1 an sunt stagiari. Locuri vacante, la toate instantele, in acest moment, sunt peste 200 la judecatori si peste 300 la procurori. Dintre judecatori, se pensioneaza in draci ( vezi ordinea de zi plen CSM, aproape ca nu e sedinta fara cereri de pensionare), la parchete la fel. Sunt examene de promovare, si de ocupare a functiilor de conducere, si lumea pleaca de la judecatorii spre instante mai mari in grad. Asa ca oricum este penurie in momentul de fata, chiar la schema actuala de judecatori.si procurori. INM-ul nu va asigura astuparea golurilor de magistrati, cel putin nu cu numarul acesta de cursanti, iar mai multi nu pot sa pregateasca, din lipsa de baza materiala adecvata, spunea directoarea lor.
Asa ca, daca cineva de la csm e interesat sa ajute sistemul, examenul pentru cei cu vechime se va mai organiza.
Cu tot respectul pe care i-l port lui Cristi Danilet, cred ca nu cunoaste situatia posturilor vacante.
In concluzie, trebuie continuata pregatire...in cel mai rau caz, pentru INM in august!
Putere de munca la toata lumea!
Ca nu examenul asta e sfarsitul!
in momentul de fata sunt libere 95 de posturi de procurori, plus 20 care se vor ocupa acum. si in inm sunt acum 180 de viitori procurori. mai sunt 100 de locuri la parchetele de pe langa tribunale. informatie de pe csm, actualizata la 1 noiembrie. deci danilet stie ce vorbeste