Buna ziua..am si eu o intrebare legata de acoperisul blocului..eu si sotul meu ne-am mutat in acest apartament de aprox un an.ap fiind la etajul 4 am hotarat,impreuna cu vecinii sa suportam noi cheltuielile acoperisului si ei sa ne restitiue banii in rate...ceea ce nu s-a intamplat nici pana in ziua de azi...problema nu ar fi aceasa ci faptul ca vecinul de la etajul 1,avand o terasa improvizata de el in exteriorul blocului ne-a anuntat ca ne da in judecata pt k nu am pus burlane si parazapezi...si il deranjeaza iarna zapada kre cade pe terasa lui..noi i-am propus sa punem parazapezi cu conditia sa punem banii impreuna,pt k nu mi se para corect sa suportam tot noi si cheltuielile astea si nu a vrut...va rog frumos sa ma sfatuiti ce e de facut in situatia asta?..mentionez k nu avem acoperisul facut prin vreo firma dar aem chitantele de unde am cumparat materialele...
va multumesc pt raspuns..nu am nici un interes sa imi creez dusmani,de asta nici nu am insistat cu banii pt acoperis pana acum..am inteles ca poate nu au si am lasat-o asa dar se pare ca nu am procedat bine...
Cu doar cateva luni in urma un proprietar carcotas nu voia sa colaboreze cu asociatia pentru o reparatie comuna. Trebuia sa permita accesul in casa pentru inlocuirea unor conducte comune...
Incercand sa discutam cu el, sa-i explicam necesitatea lucrarii, am avut parte de refuz, de calomnie, de critici...
Dupa cateva incercari nereusite i-am pus o scrisoare in cutia de posta prin care-i spuneam clar si deschis ca daca in 24 de ore nu putem inlocui conductele din aparatmentul sau vom apela la "Inspectia in constructii, care va constata si modificarile facute in apartament fara aprobari si autorizatii" (a prelungit sufrageria in balcon, desfiintand peretele).
Au trecut doar cateva ore si a aparut la asociatie scuzandu-se ca, de fapt el vrea sa schimbe coloanele, dar avea de lucru, nu a avut timp si acum a reusit sa-si aranjeze la servici, sa se invoiasca...
Poate-l linistiti pe vecinul dv daca-i spuneti ca o sa soliciatati sprijinul "Inspectiei in constructii" care poate verifica, amenda....
Si as mai avea o nelamurire:
-noi am vrut sa aducem imbunatatiri acoperisului(burlane si parazapezi)dar acoperisul fiind un bun comun nu este normal sa participe toti vecinii de pe coloana noastra?
-si daca da,se poate face lucrul asta fara ca noi sa suportam toate cheltuielile inainte si apoi sa asteptam sa primim banii in rate cand au vecinii nostri chef?
In cazul in care noi le-am propus sa facem parazapezi si sa suportam cheltuieleile impreuna vecinul de le et1 a refuzat spunand,citez :lui cine ii plateste copertina care s-a rupt din cauza zapezii?....ce se intampla daca o sa ninga iarasi si se repeta situatia?
Pentru orice reparatie a partilor comune apelati la asociatie si nu la vecini.
Daca pe dumneavoastra va afecteaza starea actuala a terasei, faceti o sesizare scrisa presedintelui asociatiei. Daca este afectat un vecin, pai acesta sa faca sesizare scrisa catre presedintele asociatiei. Si asa orice proprietar trebuie sa se adreseze conducerii asociatiei pentru remedierea, reparare partilor comune din bloc.
Daca, aceasta conducere a asociatie nu initiaza actiunile normale, legale (raspuns in scris, cautare si selectare firma de construictii, repartizare costuri pe cota indiviza, incasarea banilor...realizare si receptia lucrarilor), schimbati-i din functii in adunarea generala, reclamati la primarie si/sau actionati-i in instanta.
În urmă cu 3 ani, o vecină a solicitat refacerea hidroizolaţiei apartamentului în care locuieşte. Atât preşedintele cât şi administratorul, plecând de la premiza greşită că "nu vor proprietarii să dea bani" au tergiversat în sensul că nu au dat niciun răspuns reclamantei. Aceasta, tot fără a notifica asociaţia, şi-a efectuat cu fonduri proprii lucrarea, care a ajuns la cca 9.500 lei pentru 2 tronsoane alăturate apoi a acţionat în judecată asociaţia.
Sigur că nici noi nu am fost reprezentaţi cum trebuie pentru că acţiunea ei a avut nişte lipsuri, cert este că am pierdut procesul, instanţa constatând necesitatea efectuării reparaţiei şi obligând asociaţia la plata sumei de cca 14.000 lei reparaţia plus cheltuieli de judecată.
Acum încercăm să schimbăm această abordare păguboasă şi anormală, arătând proprietarilor că, dacă ceva s-a stricat atunci trebuie reparat, nu există "nu vor proprietarii"!
Acoperis la bloc
ciucuadrian
Va rog frumos luminati-ma si pe mine:
- pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)