avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme dosar dauna RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme dosar dauna RCA

Buna ziua,
In data de 08.12.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia autoturismul condus de mine a fost grav avariat de un autoturism marca Matiz.Politia sosita la locul accidentului a constatat ca vinovat de producerea accidentului este conducatorul Matizului acesta neavand nici permis de conducere si nefiind nici proprietarul masinii si s-a intocmit procesul verbal.Matizul avea asigurare RCA la Carpatica Asig.
In zilele urmatoare m-am prezentat la societatea de asigurari si am depus actele necesare deschiderii doarului de dauna.La dosar a fost depusa si o declaratie a vinovatului despre producerea accidentului.
In data de 30.12.2010 cei de la Carpatica au trimis o autoplatforma ptr a a-mi transporta masina la un service agreeat de ei ptr evaluarea daunelor autoturismul.
Neavand nici un raspuns concret de la acestia in urmatoare perioada am depus o reclamatie la CSA in data de 12.01.2011
Raspunsul primit de la CSA este urmatorul:
"Societatea Carpatica ne-a rapuns Urmatoarele"
"La dosarul de dauna nu au fost depuse documente justificative care sa ateste efectuarea reparatiei,astfel ca in conformitate cu prevederile art.50 alin 9 din normele de aplicare a Ord CSA nr.5/2010 prin care costul reparatiilor efectuate la vehicule se stabileste pe baza documentelor eliberate de unitatile de specialitate,plata despagubirilor cuvenite pentru dosarul de dauna in speta urmeaza a fii efectuata conform art36 din aceeasi norma.
"Totodata facem precizarea ca in doasrul de dauna nu sunt indeplinite nici conditiile prevazute de art46 alin.3 din normele de aplicare a Ord. CSA nr.5/2010,avand in vedere ca pe numele asiguratului nostru RCA a fost deschis dosar de cercetare penala inaintat parchetului,astfel ca presupusa intarziere in finalizarea de daunenu poate fii imputata soicetatii noastre."
O data ce au luat masina ptr. evaluarea daunelor se subintelege ca trebuiai sa intre in posesia documentelor justificative iar eu sa primesc oferta acestora in scris urmand a fi sau nu de acord cu oferta lor.Nu am prmit nimic pana in ziua de azi.
Intrebarea mea este:legal cat timp au la dispozitie cei de la Carpatica in legatura cu solutionarea dosarului avand in vedere faptul ca vinovatului i s-a deeschis dosar penal?
Pe cine pot da in judecata?Cei de la asigurari sau vinovatul accidentului?
La ce institutii ma pot adresa?Rolul celor de la CSA il vad inutil,ei pur si simplu mi-au transmis un rapsuns dat de cei de la asigurari dar nimic in vederea unei solutii?
In umra telefoanelor data la socicetatea de asgurari si CSA nu am primit nici un raspuns concret.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:55, 8 Martie 2011
Asiguratorii detin cataloagele actualizate anual.Megeti la oricare si solicitati in vederea unei eventuale asigurari CASCO, evaluarea (suma asigurata) pentru masina dv.
In privinta reparatiei, daca o platiti, aveti grija sa fie acceptat integral devizul de catre asigurator .Altfel s-ar putea sa aveti surprize la decontare!

N.B. Ar fi foarte util daca ati face evaluarea la alta agentie a aceluias asigurator:thumbup:
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
nucu$, utilizator
Raspuns Carpatica:
"Se respinge la plata cererea de despagubire intrucat directiile de deformare nu sunt complementare....
In urma analizei de deformare de la cele doua autoturisme a rezultat ca acestea nu sunt complementare.
In concluzie nu exista legatura de cauzalitate intre autoturisme....
In situatia declarata de cei doi conducatori auto,nu se regasesc amprentele corespunzatoare ale patii deformate,nu se suprpun,de unde rezulta ca impactul dintre cele doua autovehicule nu s-a produs in conditiile in care acest eveniment a fost descris.........
Deci ce e de facut in continuare in acest caz.Ce sanse de castig sunt in cazul unui proces?
In masura in care se mai poate, prin solictarea unei expertize tehnice in cadrul procesului cu asiguratorul.Se pare ca nu va plati decat daca il obliga instanta.Logica lui este simpla: Daca tot trebuie sa platim, poate pagubitul greseste sau renunta la proces si scapam!Daca nu, - oferim plata si ii cerem sa renunte la actiune(fara cheltuieli de judecata) ... si gata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor accident rutier cretziella cretziella am avut un accident, rutier sambata. mi s-a facut rau la volan si am intrat pe contrasens si am avut o coliziune frontala cu un alt autoturism. masinile sunt ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica andreicarausu andreicarausu Buna ziua, Daca se poate un mica ajutor ar insemna enorm pentru mine.In data de 22 august am avut un evenimet rutier in Brasov cu vatamare ... (vezi toată discuția)
Dificultati in primirea despagubirii de la asigurator in urma unei daune al carui autor are dosar penal ssnk ssnk Buna ziua, Am sa fac un scurt rezumat al situatiei, ca sa conturez dificultatea in care ma aflu. In februarie auto personal a fost lovit in timp ce era ... (vezi toată discuția)