avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa

Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de o firma care a emis un bilet la ordin, dar care, ulterior datei biletului, a fost inchisa. Marfa i s-a livrat deja. Cand am vrut sa incasez biletul banca l-a intors pentru ca firma nu avea fonduri si in plus de asta era si lichidata.

Persoana in cauza s-a mutat din Bucuresti, si-a deschis o alta firma in alt oras, refuzand orice contact, sau intelegere pentru rezolvarea situatiei. Incerc sa gasesc solutia cea mai rapida de a recupera banii.
Multumesc.
Solicitantul de consultanta a precizat ca firma emitenta a intrat in lichidare dupa data emiterii B.O. Unde e intentia? Ca doar nu avea semnatarul B.O. un glob de cristal sa stie ca firma va intra in insolventa si ca i se va ridica dreptul de administrare...
S-a precizat despre faptul ca firma era deja lichidata. Trebuie avut in vedere faptul ca lichidarea unei societati nu se face intr-o luna sau doua. Biletul la ordin are o data de decontare. Dar noi poate nu cunoastem toate datele problemei.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin care nu sunt avalizate sfat sfat ce se poate intampla daca am un bilet la ordin semnat dar nu avalizat, iar societatea emitenta a intrat in faliment? nu are nici o valoare? era mai bine daca ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)