avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare fiscala

Sunt interesat sa stabilesc "cota anuala de amortizare" pentru o cladire rurala pe care am achizitionat-o cu destinatia de cabinet medical individual, in conformitate cu legislatia in vigoarea.
Cladirea in discutie este foarte veche, construita din caramida si mortar si are putin teren aferent.
1. Terenul aferent nu face obiectul amortizarii presupun.(Valoarea acestuia este specificata defalcat de a cladirii).
2. Care ar fi durata normala de functionare a a cladirii astfel dobandite in functie de care eu sa-mi stabilesc amortizarea anuala?
3. Presupun ca obligatoriu trebuie sa aplic metoda de amortizare liniara!
Multzumesc anticipat!
Daca spuneti ca aveti probleme cu inspectorii de la fisc, zic ca ar trebui sa cereti parerea inspectorului de care apartineti. Eventual printr-o adresa scrisa.
Succes !
:)
Ar fi minunat sa "apartin" de un inspector! De fiecare data vin in control matematic alti 2 inspectori!!!
D-na Cornelia, vreau sa va expun o situatie . acum 4-5 ani, cand am "cerut parerea" oficial la administratia fiscala locala referitor la o speta ce avea legatura cu deductibilitatea cheltuielilor.
Stiti care a fost rezultatul? Cererea mea de la administratia fiscala locala a fost "trimisa " la ministerul finantelor Bucuresti. Cei de la Bucuresti mi-au dat un raspuns de genul: " referitor la cererea Dvs. va comunicam ca cheltuiala este deductibila numai conform legislatiei in vigoare"!!!. Ceatza !!!!Cu cat mai densa cu atat mai bine!
Ma credeti?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
starcopit, utilizator
Dar de art.48, titlul III
4) Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:

a) să fie efectuate în cadrul activităţilor desfăşurate în scopul realizării venitului, justificate prin documente;

b) să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite;

c) să respecte regulile privind amortizarea, prevăzute în titlul II, după caz;

d) cheltuielile cu primele de asigurare să fie efectuate pentru:

1. active corporale sau necorporale din patrimoniul afacerii;

2. activele ce servesc ca garanţie bancară pentru creditele utilizate în desfăşurarea activităţii pentru care este autorizat contribuabilul;

3. prime de asigurare pentru asigurarea de risc profesional;

4. persoane care obţin venituri din salarii, potrivit prevederilor capitolului 3 din prezentul titlu, cu condiţia impozitării sumei reprezentând prima de asigurare, la beneficiarul acesteia, la momentul plăţii de către suportator.

coroborat cu art.24 pct 16 din titlul II:

16) Contribuabilii care investesc în mijloace fixe destinate prevenirii accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, precum şi înfiinţării şi funcţionării cabinetelor medicale, pot deduce integral valoarea acestora la calculul profitului impozabil la data punerii în funcţiune sau pot recupera aceste cheltuieli prin deduceri de amortizare, potrivit prevederilor prezentului articol. Norme metodologice

ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii in urma unui contract de comodat Dida_Calita Dida_Calita Buna ziua! Am o cladire cu curte cumparata pe societate. In acest moment nu o folosesc dar inregistrez cheltuieli cu amortizarea cladirii, amortizare liniara, ... (vezi toată discuția)
Reevaluare gabizabiz gabizabiz ce se intampla daca am reevaluat o cladire de la 100.000 ron la 50.000 ron dar amortizarea mea a fost de 70.000 ron . Ce fac cu diferenta de 20.000 ron? Am ... (vezi toată discuția)
Amortizare mijloace fixe crengutacapra crengutacapra As vrea sa aflu care este perioada de amortizare a unui imobil cumparat pe cabinet.MULTUMESC. (vezi toată discuția)