avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Programul de calcul al pensiilor determinate potrivit ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Programul de calcul al pensiilor determinate potrivit Legii nr. 263/2010

Buna ziua! Mi-am depus dosarul ptr. pensie anticipata partial in data de 01.03.2011. In data de 14.02.2011 am dat un telefon sa mai vad in ce stadiu se mai afla dosarul de pensionare , pana acum totu-i bine si frumos, stupoare, ...nici dupa doua luni ei nu au dupa ce lucra intrucat dupa cum mi-au spus ei nu au noul program de lucru al noii legi al pensiei 263/2011. Am asteptat cu sufletul la gura sa primesc pensia cand colo ,mi-au spus ca in momentul cand vor primi programul trebuie sa mai astept 45 de zile pana la solutionarea dosarului. Unde pot sa ma adresez ptr aceste ilegalitati si daca este adevarat cu programul de calcul .Exista un comunicat legal si eu nu stiu de el ? Cine raspunde de aceste nenorociri?, caci pana la urma urmei nu avem cu ce supravietui . Va multumesc anticipat ptr. rabdare si intelegere.
Cel mai recent răspuns: ContSters192087 , utilizator 09:53, 17 Februarie 2011

Buna seara , sunt nascuta pe 19.10.1957 am o vechime de vreo 33 ani cu ce data pot depune dosarul pentru pensie anticipata sau anticipata partial . Care este forma cea mai rapida .
Multumesc
@cicix

Puteti beneficia de:
-pensie pentru limita de varsta la 60 de ani si 11 luni;
-pensie anticipata partiala la 55 de ani si 11 luni intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 11 luni.

De pensie anticipata nu puteti beneficia, ar trebui sa depasiti cu 8 ani stagiul complet de cotizare.
Stiu ca exista o realitate. Toate persoanele care au facut cerere, au iesit la pensie , chiar si pentru limita de varsta,dar si de boala isi inceteaza activitatea incepand cu data precizata in decizia de pensionare.Acesta este un aspect. Apoi,dupa aceasta data, pensia efectiva se primeste dupa 2-3 luni.Adevarat ca atunci cand vine,vine si pentru lunile de asteptare. In concluzie e bine sa aveti o rezerva de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Normele de aplicare a legii nr. 263/2010 olarasu ileana olarasu ileana Am depus cu 03 ian.2011 dosar pentru pensie anticipata partial.Pe 28 ian.2011 am fost si m-am interesat in ce stadiu este lucrarea dosarului si de la Of.de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala mirela_togea mirela_togea Buna ziua! Mama mea este nascuta in 5 sept 1955, are 30 de ani si o luna vechime. In decembrie 2010 si-a depus dosarul la Casa de Pensii pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Aplicarea deciziei comunicate de pensionare la limita de varsta Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu In 2012 am iesit la pensie anticipata partial (penalizata).La implinirea varstei legale, in iulie 2013 am facut cerere (desi nu era necesar conf. legii ... (vezi toată discuția)