avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale timbrare actiune in constatare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

timbrare actiune in constatare

Am avut o actiune in constatare la sectia civila a judecatoriei,cu privire la constatarea dreptului unei institutii publice asupra unei cladiri care apartine unei SA;actiunea a fost timbrata cu 19 lei taxa judiciara de timbru.
La recurs,SA-ul a invocat faptul ca :
-in primul rand,litigiul era comercial iar valoarea imobilului in discutie depasea suma de 100.000 RON
-in al doilea rand,chiar daca litigiul era socotit civil ,trebuia evaluat pt.a se stabili daca nu are o valoare mai mare de 500.000 ROn

Puteti sa ma ajutati cu niste pareri,va rog?
Cel mai recent răspuns: kaly , utilizator 20:47, 5 Ianuarie 2009
Am o dilema foarte mare privind urmatoarea speta...o SC cere instantei prin actiune in constatare ...sa constate ca nu datoreza creanta in valoare de x lei (facturata) catre o alta SC pe motiv ca la semnarea actelor de constatare care au dus la nasterea creantei nu a avut reprezentant. Indeplineste aceasta actiune conditia privind Partea sa NU justifice interes?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare olivia stoicescu olivia stoicescu Lucrez intr-o institutie publica ,institutie ce a incheiat acum aprox.7 un contract de societate,prin care devenea actionar la noua societate creata pri ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare titirca titirca Problema mea e cam complicata,asa ca as aprecia orice mana de ajutor.Deci:in anul 1992 institutia de stat A se asociaza cu 5 sc-uri pt.a constitui o noua ... (vezi toată discuția)
Societate radiata naivatco naivatco sunt actionar intr-o societate comerciala radiata cu 314/2001. cf art 7 din 314/2001, bunurile din patrimoniu se supun prevederilor art 477 C.C. ( adica bunuri ... (vezi toată discuția)