avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale fila cec pierduta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

fila cec pierduta

buna ziua
am si eu o problema
am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ameninta cu introducerea cec-ului in banca; exista niste neintelegeri mai vechi intre noi rezultate in urma unei colaborari intre alte firme. respectivul nu are pe firma actuala nici un act (factura,contract...) prin care sa justifice incasarea banilor dar pana una alta profita... cum pot sa fac?
va multumesc
Pierdut fila cec semnata... :)) tot in regula pentru a fi incasata... Mai mult, la beneficiar si suma e alb, asa incat gasitorul poate linistit trece numele sau in ea si... completa cat ii trebuie... :(

Dom'le, m-au innebunit cu filele cec in alb... Sa fie clar, daca cineva va vrea raul, cu o astfel de fila penal scrie pe dv. Si pana scapati de tatuajul cu infractiunea, nu mai aveti nervi sa conduceti vreo societate.
Nu e de gluma, filele cec garantie se elibereaza in anumite circumstante, completate corect si complet... Nu e de joaca!
adelaida_07 a scris:

Din cate inteleg eu fila de CEC nu a fost pierduta ci data cu buna stiinta si cred ca nu doar de amorul artei. Imi este greu sa cred ca o persoana da un CEC in alb fara sa aiba o baza a eliberarii lui, un contract, o factura cu plata succesiva, ceva acolo...................asa ca este bine sa va ganditi la motivul real pentru care doriti sa anulati fila CEC folosind o scuza neadevarata. Doriti un sfat fara a prezenta chiar toate aspectele situatie care a dus la eliberarea CEC.
Sfatul meu este sa consultati un avocat inainte de a anula o fila CEC cu un motiv fals, va puteti alege cu un proces.

Pai credeti ca daca nu v-as fi prezentat toate aspectele situatiei, m-as mai fi putut baza pe raspunsurile pe care mi le-ati dat? Nu ar mai fi fost utile,nu credeti? Problema a fost asa : firma X a eliberat o fila cec firmei Y ca garantie a platii facturilor. Intre timp, firma Y a avut probleme financiare, fiind chiar in interdictie de a mai elibera file cec, asa incat asociatii au infiintat o alta firma, firma Z. Firma X si-a achitat toate obligatiile financiare catre firma Y, dar fila cec a ramas la acestia, si fiind eliberata in alba, firma Y spune ca o va introduce la plata completand-o cu datele firmei Z. Intr-adevar, daca ar fi existat un contract intre firmele X si Y unde sa fie mentionata fila cec, alta ar fi fost situatia... V-am spus, exista niste neintelegeri vechi intre reprezentantii firmelor X si Y , si cum acestia din urma se afla in impas financiar... ar face orice. Nu exista nici un fel de relatie de colaborare intre firmele X si Z.
Oricum va multumesc tuturor, intre timp am facut cerere lla banca de anulare a filei cec si asta mi-e invatatura de minte #-o
AVLIL a scris:

Nu e de gluma, filele cec garantie se elibereaza in anumite circumstante, completate corect si complet... Nu e de joaca!

Inca o intrebare, va rog : in ce conditii eliberez o fila cec ca si garantie a platii facturilor catre un furnizor? Daca fila cec este trecuta in contract si se specifica , ca este garantie este bine? Dar tot fara suma, pt ca nu am de unde sa stiu care va fi aceasta,ea rezultand pe parcursul colaborarii... :-/
Parerea mea este ca, daca nu vreti sa incalcati legea cecului, pt ca ceea ce vreti este intr-adevar o infractiune (sa nu uitam ca ati inmanat-o de buna voie), ar trebui mai degraba sa faceti o plangere la politie pentru inselaciune (asta daca persoana respectiva v-a inselat si a obtinut fila prin viclenie), sau puteti, eventual, sa reziliati contractul, in baza caruia ati dat fila, pentru viciu de consimtamant , si sa cereti prin instanta restituirea filei de cec ori sa va intelegeti, pur si simplu cu persoana respectiva si vi-o restituie.
intotdeauna cand a fost vorba de garantarea cu fila cec se va mentiona intotdeauna ca in acel contract (sau pv de predare-primire) sa fie stabilite exact care sunt conditiile in care va fi folosita acea fila cec, pentru a se evita problemele privitoarea la decontarea prematura in banca dar si frecventele tepe trase cu cec-uri in alb, caz in care ar trebui ca acestea sa fie initial avalizate si apoi lasate ca garantie.

Alte discuții în legătură

Fila cec florinx63 florinx63 Buna ziua. Am o intrebare cu privire la o fila CEC. Firma la care sunt eu angajat (nu sunt administratorul firmei) si unde numai eu am drept de semnatura in ... (vezi toată discuția)
Fila cec declarata pierduta in momentul prezentarii spre decontare ccatalin2004 ccatalin2004 In urma unei intelegeri nescrise firma x elibereaza catre o persoana fizica ( eu) o fila cec in alb, doar semnata, ca garantie pentru comisioanele ce urmau a ... (vezi toată discuția)
Cec garantie la contract de mandat HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)