Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →
Pai credeti ca daca nu v-as fi prezentat toate aspectele situatiei, m-as mai fi putut baza pe raspunsurile pe care mi le-ati dat? Nu ar mai fi fost utile,nu credeti? Problema a fost asa : firma X a eliberat o fila cec firmei Y ca garantie a platii facturilor. Intre timp, firma Y a avut probleme financiare, fiind chiar in interdictie de a mai elibera file cec, asa incat asociatii au infiintat o alta firma, firma Z. Firma X si-a achitat toate obligatiile financiare catre firma Y, dar fila cec a ramas la acestia, si fiind eliberata in alba, firma Y spune ca o va introduce la plata completand-o cu datele firmei Z. Intr-adevar, daca ar fi existat un contract intre firmele X si Y unde sa fie mentionata fila cec, alta ar fi fost situatia... V-am spus, exista niste neintelegeri vechi intre reprezentantii firmelor X si Y , si cum acestia din urma se afla in impas financiar... ar face orice. Nu exista nici un fel de relatie de colaborare intre firmele X si Z.
Oricum va multumesc tuturor, intre timp am facut cerere lla banca de anulare a filei cec si asta mi-e invatatura de minte #-o
deci, daca firma Y a inirat in CIP cu refuzul ueni file cec, inseamna ca toate filele cec au fost anulate, indiferent daca ati luat file cec de la mai multe banci. TOATE au fost anulate. daca acea fila va intra pe circuit, va fi oricum refuzata. pe urma va fi anuntata si politia economica si o fie probleme mult mai grave. in momentul in care ati intrat in CIP banca sau bancile unde ati avut conturi deschise va trimis cu siguranta o somatie de a preda toate filele cec, in caz contrar in termen de 15 zile ele vor fi anulate.
dv aveti obligatia de a recupera toate filele cec!