avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale fila cec pierduta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

fila cec pierduta

buna ziua
am si eu o problema
am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ameninta cu introducerea cec-ului in banca; exista niste neintelegeri mai vechi intre noi rezultate in urma unei colaborari intre alte firme. respectivul nu are pe firma actuala nici un act (factura,contract...) prin care sa justifice incasarea banilor dar pana una alta profita... cum pot sa fac?
va multumesc
alina_pmi a scris:

Inca o intrebare, va rog : in ce conditii eliberez o fila cec ca si garantie a platii facturilor catre un furnizor? Daca fila cec este trecuta in contract si se specifica , ca este garantie este bine? Dar tot fara suma, pt ca nu am de unde sa stiu care va fi aceasta,ea rezultand pe parcursul colaborarii... :-/

Cecul nu este instrument de garantie ci doar de plata. Daca vreti sa lasati un instrument de garantie folositi biletul la ordin, acesta avand si aceasta calitate de a fi titlu de credit.
Cecul daca vreti este, sau cel putin ar trebui sa fie, in mod abstract si general vorbind, ca o bancnota cu deosebirea ca valoarea prevazuta in el este variabila si cuantumul este la latitudinea si conventia partilor
Fila cec in alb pierduta inainte de a fi data. Pj-ul la care lucrez a pierdut o astfel de fila. A anulat-o la banca dar cei din Monitor nu vor sa publice pierderea pentru ca vor ordonanta de la judecator. Eu am citit in legea cec-ului ca ordonanta sa cere de catre posesor, adica de cel care urmeaza sa o prezinte la plata, in scopul obtinerii unui alt cec , art.67 din legea 59/1934.
Ce parere aveti? Ce trebuie sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec florinx63 florinx63 Buna ziua. Am o intrebare cu privire la o fila CEC. Firma la care sunt eu angajat (nu sunt administratorul firmei) si unde numai eu am drept de semnatura in ... (vezi toată discuția)
Fila cec declarata pierduta in momentul prezentarii spre decontare ccatalin2004 ccatalin2004 In urma unei intelegeri nescrise firma x elibereaza catre o persoana fizica ( eu) o fila cec in alb, doar semnata, ca garantie pentru comisioanele ce urmau a ... (vezi toată discuția)
Cec garantie la contract de mandat HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)