avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Instiintare, preaviz, concediere, somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Instiintare, preaviz, concediere, somaj

Buna ziua,
as avea si eu o mare problema. Am discutat cu cei de la firma in cadrul careia am lucrat pana sa intru in concediul de crestere copil si am stabilit pentru ca sa desfiintat postul meu sa intru in somaj. Iata ce am primit si sunt nedumerita ca nu stiu ce legatura are cu decizia de somaj.
" Ca urmare a reorganizarii societatii..., s-a decis desfiintarea postului de asistent manager ocupat de d-vostra in cadrul societatii.
Va informam ca data de 11.03.2011 este ultima zi lucratoare in care contractul d-vostra de munca isi produce efectele,urmand ca la data de 12.03.2011 contractul sa inceteze conform art 65 alin.(1).
La data prezentei informari, societatea nu are locuri de munca vacante."

Ar trebui sa semnez aceasta informare pentru ca nu vad nici o legatura cu somajul.
Va rog sa ma ajutati.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 17 Februarie 2011
Ce mai scrie in lege este faptul ca 6 luni de zile nu te pot da afara.

Pentru necorespundere profesionala, nu pentru reorganizare si desfiintare post.

1. Angajatorul a procedat corect si legal. V-a instiintat de desfiintarea locului de munca, v-a acordat preavizul legal si apoi o sa va dea decizia de concediere cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului). Acest articol va p-ermite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. La data incetarii CIM trebuie sa va inmaneze urmatoarele documente: decizia de concediere, carnetul de munca (sau adeverinta de vechime) si adeverinta tip pentru somaj.
3. Cu aceste documente va prezentati la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul.
cane petruta a scris:

Ce mai scrie in lege este faptul ca 6 luni de zile nu te pot da afara. Si in Contractul Unic la NIvel National ai dreptul sa ceri salarii compensatorii si sa incasezi bani pentru copil la prima nastere.

Nu mai scrie nicaieri asa ceva ... CCMN nu mai este in vigoare dupa sustinerea MInisterului Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata flary23 flary23 buna ziua, am urmatorul caz, o persoana vine cu acordul partilor de la o alta societate, o angajez cu contract pe perioada nedeterminata si este data afara ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in concediul de maternitate andreialexandru andreialexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca in perioada in care sotia se aflain concediu de maternitate postul sau sa fie desfiintat? Daca da, va ... (vezi toată discuția)
Reorganizare-desfiintare post vikipatru vikipatru In urma reorganizarii, s-a decis desfiintare postului meu. AGA dateaza 03/10/2008, mi-a fost aduss la cunostinta acest fapt, ca sunt concediata 06/10/2008. ... (vezi toată discuția)