alyadavid a scris:
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.O data cu primirea lor,m-am linistit afland ca exista solutii pt problema mea,dar apar si alte intrebari,la care va rog sa imi raspundeti.
Doresc rezolvare pe cale juridica,de aceea am si apelat la Dvs.
Voi incerca sa prezint cat mai clar nelamuririle mele:
1.In cazul in care nu voi lua acordul tatalui pt stabilirea domiciliului copilului in alta tara, inteleg ca totusi instanta poate solutiona favorabil cererea mea
2.In acest sens,banuiesc ca va trebui sa fac dovada unei bune ingrijiri a copilului in Franta: domiciliu,venituri...Acolo,vom locui impreuna cu viitorul meu sot.In prezent eu sunt in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani.Va trebui sa fac dovada castigarii unei sume minime lunare pt cresterea copilului?Exista o astfel de suma,in functie de tara in care se stabileste domiciliul?
3.Tatal copilului are in Romania o situatie materiala si sociala foarte buna. In cazul in care s-ar hotari sa ceara incredintarea copilului,faptul ca i-ar putea oferi mai multe din punct de vedere material,cantareste la hoatararea de incredintare a copilului catre unul din parinti?
1. Prima dată introduceţi acţiunea de încredinţare a minorului către dv. la domiciliul din ţară. Presupun că aveţi în ţară unde locui, chiar dacă vreţi ca ulterior să părăsiţi ţara....Veţi face dovada că aveţi mijloacele necesare pentru asigurarea unor bune condiţii de creştere şi educare a minorului.
În acest sens instanţa va dispune efectuarea unei anchete sociale la domiciliul dv.
În această acţiune nu veţi face referiri la faptul că urmează să părăsiţi ţara ulterior! ;) Astfel că nu aveţi nevoie de vreun acord al tatălui.
2. Veţi face dovada bunei îngrijiri a copilului în ţară! Nu vă complicaţi pentru că stabilirea unui domiciliu al copilului în străinătate vă va da bătăi de cap inutile şi procesul s-ar lungi iar tatăl ar solicita cu siguranţă un program de vizitare al minorului care v-ar îngreuna situaţia....
3. Înţeleg că minorul nu a împlinit 2 ani astfel că încredinţarea acestuia către tată este imposibilă doar bazat pen faptul că are venituri mai mari şi o poziţie socială deosebită.......;)