avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot locui cu copilul in alta tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot locui cu copilul in alta tara?

In urma cu 1 an, am nascut o fetita, fara a fi casatorita, recunoscuta de tatal ei la nastere.
In primele 2 luni, acesta o vizita de cateva ori pe saptamana, apoi, brusc, a inceput sa vina o data la 3 luni,(desi il rugam sa vina mai des pentru ca ea sa il cunoasca) si sa telefoneze tot mai rar.
Acum traiesc o frumoasa poveste de iubire, cu un barbat care imi adora copilul. Problema este ca el este cetatean roman cu domiciliul in strainatate, in Franta, iar noi dorim sa locuim acolo impreuna, toti 3.
Inca nu am inceput procedurile pentru incredintarea copilului. Am inteles ca, de obicei, acesta este incredintat mamei, tatalui stabilindu-i-se un program de vizitare de 4 zile pe luna, in vacante si de sarbatori.
Sunt de acord, bun sau rau, este tatal ei, este normal sa petreaca timp impreuna. Dar este imposibil sa venim in tara de 2 ori pe luna cu copilul!
Ce solutii poate gasi instanta pentru problema noastra? Exista solutii?
Va rog,ajutati-ma cu un raspuns!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:27, 5 Iunie 2008
alyadavid a scris:

Tatal solicita program de vizita in fiecare saptamana,intr-o zi stabilita de parti,cate 4 ore la domiciliul lui si de sarbatori,in mod alternativ,in functie de anii pari si impari.
As vrea sa cer la domiciliul meu 8 ore la 2 saptamani si cate o vizita suplimentara de Craciun si Paste (desi tatal ei fiind musulman, nu vad de ce sa sarbatoreasca impreuna). Ce sanse credeti ca am sa obtin aceste lucruri?

Solicitaţi instanţei cele de mai sus şi motivaţi cererea dv. fiind în interesul minorului. Numai instanţa se poate pronunţa cu privire la oportunitatea unui program de vizitare al minorului în anumite zile, între anumite ore şi la domiciliul unuia dintre părinţi, pe baza probelor administrate în faţa instanţei şi pe baza cererilor părţilor sau a înţelegerii dintre părţi.;)
Cum sa ne intelegem de comun acord daca nu am discutat nimic de cateva luni?In fata judecatorului?
Nu cred ca l-ar deranja un program mai scurt,important pentru el este sa ia fetita la domiciliul lui.
Doamna, cum sa dezvolte tatal relatii personale cu acel copil daca dv. sunteti mereu acolo? Care sunt motivele pentru care va impotriviti, ca nu inteleg?

Copilul dezvolta greu rrelatii cu alte persoane in prezenta dv. Ideea e ca acel copil sa invete sa se simta in siguranta in prezenta tatalui, ceea ce nu va invata atata timop cat dv. veti fi acolo, constanta, ca sa-i creati sentimentul sigurantei. Nu va invata niciodata sa se increada in tatal sau.
Stiti ce urmari urate se vor forma in personalitatea unui copil datorita lipsei tatalui? Nu inteleg, pare ca nu-i vreti binele...

E ceva ce noi nu stim? Sau nu vreti... doar asa, ca nu vreti?

Interesul copilului este ceea ce se urmareste in instanta, asta sa aveti in vedere atunci cand va veti opune unui tata care are curajul, la numai 1 an, sa-si tina copilul, singur-singurel, 4 ore. E o trauma pentru tati plansul copilului, e altceva decat pentru mama, unii fac adevarate atacuri de panica... asa incat, e de admirat curajul sau.

Va doresc un copil fericit!
alyadavid a scris:

Tatal solicita program de vizita in fiecare saptamana,intr-o zi stabilita de parti,cate 4 ore la domiciliul lui si de sarbatori,in mod alternativ,in functie de anii pari si impari.
As vrea sa cer la domiciliul meu 8 ore la 2 saptamani si cate o vizita suplimentara de Craciun si Paste (desi tatal ei fiind musulman, nu vad de ce sa sarbatoreasca impreuna). Ce sanse credeti ca am sa obtin aceste lucruri?

Nu cred ca veti reusi ca legaturile personale ale tatalui cu minorul sa aiba loc doar la domiciliul dvs.
Depinde cum se desfasoara procesul si care ar fi motivele dvs si ale lui.

avocat Claudiu Lascoschi
AVLIL a scris:

Doamna, cum sa dezvolte tatal relatii personale cu acel copil daca dv. sunteti mereu acolo? Care sunt motivele pentru care va impotriviti, ca nu inteleg?

Stiti ce urmari urate se vor forma in personalitatea unui copil datorita lipsei tatalui? Nu inteleg, pare ca nu-i vreti binele...

E ceva ce noi nu stim? Sau nu vreti... doar asa, ca nu vreti?

Interesul copilului este ceea ce se urmareste in instanta, asta sa aveti in vedere atunci cand va veti opune unui tata care are curajul, la numai 1 an, sa-si tina copilul, singur-singurel, 4 ore. E o trauma pentru tati plansul copilului, e altceva decat pentru mama, unii fac adevarate atacuri de panica... asa incat, e de admirat curajul sau.

Va doresc un copil fericit!

Este greu de explicat aici toate problemele existente intre parinti,referitoare la copii.Voi incerca pe scurt sa o fac.

Am apelat la ajutorul lui doar pt a face copilului vaccinurile obligatorii platite,pt a ii aduce el laptele si pampersii.Considerati ca am cerut mult?
Tatal ei este medic,castiga foarte bine,dar a refuzat,spunand ca sunt exagerata cu vaccinurile,ca fetita nu are nevoie decat de 2 pampersi pe zi,ca la 1 an copilul consuma doar lapte,nu si hrana solida,ca el a avut o copilarie in saracie,a mancat paine goala dar a ajuns medic si sa ma descurc singura.
Acum el s-a recasatorit cu fosta sotie,impreuna cu care are 2 copii de 10 si 12 ani.Stiti ca lor nu le lipseste nimic?

Multe luni l-am rugat sa vina sa vada copilul,iar el a refuzat.Nu stiu cate mame fac lucrul asta! Niciodata nu a intrebat si nu intreaba ce face copilul. Acum suna o data la o luna si imi cere sa ii dau fetita pentru 30 de minute. Stiti de ce?Pentru ca sotia lui este curioasa sa vada fetita! Stiu acest lucru de la ea! Si stiti ce mi-a mai spus? Ca am un copil nenorocit si ca ne uraste pe amandoua!

In conditiile astea, pot avea incredere ca va fi bine ingrijit copilul la domiciliul lor?

Alte discuții în legătură

Emigrare canada andre0283 andre0283 sunt divortata si am o fetita in varsta de doi ani si cinci luni,care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoresca imediat dupa nastere.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului cosmina_m cosmina_m sunt disperata.am plecat impreuna cu sotul in urma cu 5 ani in Spania.aici au inceput problemele si ne-am separat.el a plecat in alt oras.relatia a ramas ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului iuliana stoica iuliana stoica buna ziua...as dori si eu raspuns la unele intrebari...in anul 2009 august am bagat divort de fostul sot,avand impreuna o fetita de 5 ani atunci..in 2010 ... (vezi toată discuția)