alyadavid a scris:
cora2006 a scris:
1. Prima dată introduceţi acţiunea de încredinţare a minorului către dv. la domiciliul din ţară. Presupun că aveţi în ţară unde locui, chiar dacă vreţi ca ulterior să părăsiţi ţara....Veţi face dovada că aveţi mijloacele necesare pentru asigurarea unor bune condiţii de creştere şi educare a minorului.
În acest sens instanţa va dispune efectuarea unei anchete sociale la domiciliul dv.
În această acţiune nu veţi face referiri la faptul că urmează să părăsiţi ţara ulterior! ;) Astfel că nu aveţi nevoie de vreun acord al tatălui.
2. Veţi face dovada bunei îngrijiri a copilului în ţară! Nu vă complicaţi pentru că stabilirea unui domiciliu al copilului în străinătate vă va da bătăi de cap inutile şi procesul s-ar lungi iar tatăl ar solicita cu siguranţă un program de vizitare al minorului care v-ar îngreuna situaţia....
3. Înţeleg că minorul nu a împlinit 2 ani astfel că încredinţarea acestuia către tată este imposibilă doar bazat pen faptul că are venituri mai mari şi o poziţie socială deosebită.......;)
1.Da,am toate conditiile pt a imi creste si educa fetita in Romania.Inteleg ca exista niste diferente intre obtinerea incredintarii copilului si a incredintarii definitive si irevocabile a copilului.Cum se obtine cea de a doua?O data obtinuta incredintarea,celalalt parinte o mai poate cere vreodata?
2.Daca tatal cere programul de vizitare inainte de plecarea noastra si acesta se stabileste la 2 week-end-uri pe luna,ce vom face?Imi puteti spune mai clar,va rog,care sunt pasii si ordinea lor,pentru rezolvarea acestei situatii?Desi tatal ei nu se intereseaza nici macar la telefon de ea,il cred capabil sa faca orice pentru a ingreuna situatia,iar acest lucru ma inspaimanta!
3.Ma sfatuiti sa introduc actiunea de incredintare cat mai curand,inainte ca fetita sa implineasca 2 ani?