avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere in barou cu hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere in barou cu hotarare judecatoreasca

seara buna,
in aceasta zi s-au afisat rezultatele finale la examenul de admitere in profesia de avocat.cu frustrare constat ca..am picat!
in urma contestatiei am obtinut marirea notei la disciplina "oepa" de la 4 la 5.
celelalte note au fost peste limita inferioara, media generala fiind peste 7.
intrucat consider ca la aceasta disciplina lucarea mea a fost in mod evident peste limita inferioara ce-mi asigura promovarea, va rog sa ma sfatuiti care este calea de urmat.cu siguranta marirea notei a fost doar cu un punct intrucat depasirea acestui punct implica interventia unei comisii de arbitraj, lucru ce trebuia evitat.
mentionez ca sunt hotarat sa merg pana in panzele albe!!!!!

Cel mai recent răspuns: allstars , utilizator 22:41, 26 Februarie 2011
am facut cerere pe 554/2004 si pe 544/2001...ma voi indrepta si catre UNBR dupa 10 zile....oricum tot in instanta ajung...ptr. ca stiu ca am scris de cel putin 6,70 dupa barem corectat foarte drastic....astept si eu jurisprudenta ...e super ca ai mai gasit ceva:D
am depus si eu cererea pe544/2001.desi.....tot insanta cred ca ramine varianta cea mai buna.eu dupa o corectare drastica ,am scris de 8 ,culmea e ca am cazut pe subiect......am fost f.fericita.....pina cind am primit....3,60 si nimic la contestatie.....asta da nota#-o
I.C.C.J. - 926/2006

...În aceste condiţii, acest act normativ nu putea constitui bază de evaluare în cadrul concursului şi nici nu putea fi punctat prin barem, el neîntrunind condiţiile esenţiale ale accesibilităţii, previzibilităţii şi publicităţii.

În cele două ipoteze de încălcare a prevederilor legale referitoare la procedura de desfăşurare a concursului de admitere în magistratură, mai sus menţionate, instanţa de judecată nu se poate substitui comisiei de admitere prevăzute de art. 4 din Regulamentul de concurs, formată din Comisia de elaborare a subiectelor, Comisia de corectare a lucrărilor şi Comisia de soluţionare a contestaţiilor, în sensul stabilirii baremului în condiţiile legii şi a evaluării lucrării reclamantei, prin acordarea unei noi note, fiind în drept numai să oblige aceste comisii, să procedeze conform dispoziţiilor legale încălcate
....
ai depus cerere pe 544 la bb si la unbr prin care sa ceri copie dupa documente
Toti cei care doriti sa va adresati instantei, nu uitati ca trebuie sa indepliniti mai intai procedura prealabila a contenciosului administrativ. Altfel, cererea adresata instantei va fi respinsa. Prin urmare, ca sa aveti sansa de a va adresa fie in contencios, fie in civil, in temeiul obligatiei de a face, adresati-va baroului si unbr-ului in termen de 30 de zile de la data afisarii rezultatelor de la contestatii. Adresati-va si cu o cerere in baza L588 pentru a avea ulterior la indemana dovezile necesare. Pe net veti gasi atat in jurisprudenta Inaltei Curti, cat si chiar in jurisprudenta CEDO, ca acestea sunt autoritati publice, deci intra sub incidenta 544.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Unbr dat in judecata Andrei Radulescu Andrei Radulescu eu am formulat deja doua actiuni care se afla pe rolul Judecatoriei sector 5 Bucuresti daca aveti pareri, opinii,,,impresii le astept (vezi toată discuția)
Ganduri despre admitere, definitivat si profesia de avocat, barou si inppa. dan_cdp dan_cdp Intr-adevar, examenul de admitere in avocatura, in Bucuresti, are uimitor de multi candidati admisi. Cred, din ce in ce mai mult, ca examenul de admitere in ... (vezi toată discuția)
Opiniile celor respinsi la examenul de admitere in avocatura sesiunea noiembrie 2007 alex198081 alex198081 Buna seara, Care este parerea voastra, de fapt a celor care au fost respinsi la acest examen? (vezi toată discuția)