avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca/contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca/contract

am si eu cateva intrebari
Eu nu lucrez dar totusi cartea mea de munca merge la o firma . Acum am gasit un loc de munca (cu Contract pe 1 an) si de acceea nu stiu ce sa fac ca nu as renunta la cartea de munca de la firma la care este.Intrebarea este daca se poate sa imi mearga cartea de munca si contractul in acelasi timp? este posibil ????
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 22 Iulie 2008
o informatie in plus nu strica: si eu am auzit despre carnetele de munca din 2009, ca este o problema in coada de peste. .. ca la noi... totul clar.
pe de alta parte, opinia este corecta, vechimea se va proba pana atunci...cand o fi cu carnetul.
elis a scris:
Totusi, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2008 se probează cu carnetul de muncă. :)

Sau cu adeverinta.

radu.b. a scris:
.Ambele contracte se iau in calcul ptr. pensie deoarece se platesc taxe din ambele contracte deci se cumuleaza .

Da, dar eu nu vorbeam numai de pensie.

In orice caz, nu inteleg de ce punem atata greutate in vechimea probata cu carte de munca. Munca poate fi efectuata prin mai multe moduri, nu neaparat CIM, fara ca asta sa insemne mai putin.
Se pune destul de mare accent pe carnetul de munca, intrucat la baza stabilirii stagiului de cotizare pentru pensie este munca in baza unui c.i.m. , in afara stagiilor asimilate de cotizare sau a contractului de asigurare incheiat cu C.J.P.
Da, dar la stabilirea punctajului anual conteaza salariul, aspect care poate fi dovedit chiar prin CIM sau adeverinta, nu neaparat carte de munca.
Intr-adevar, dar nu toata lumea cunoaste valoarea juridica a adeverintei de vechime emisa de angajator si care are viza ITM-ului. Mentalitatea inca nu este schimbata in totalitate, in acest sens.:)

Alte discuții în legătură

Cum imi pot recupera cartea de munca de la o firma la care am lucrat acum 2 ani? roxy_marya roxy_marya acum 3 ani m-am angajat la o firma din bucuresti - x,aveam carte de munca de 2 ani.am incetat colaborarea cu acea firma dupa nici un an.de atunci adica de ... (vezi toată discuția)
Carte munca maruska maruska am lucrat timp de 12 ani la o soc. com.am incheiat activitatea in data de 31.10.2009dar nu am reusit sa imi recuperez cartea de munca.acum o luna am fost la ... (vezi toată discuția)
Carte munca joeblack23 joeblack23 Am si eu o problema...7 luni am plecat de la o firma unde aveam carte de munca si ei nu au vrut sa mi-o inapioeze cand am plecat..la o luna distanta m-am ... (vezi toată discuția)