avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un sofer condamnat pentru ucidere din culpa mai poate ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un sofer condamnat pentru ucidere din culpa mai poate candida la functia de primar?

S-a intamplat un accident auto pe trecerea de pietoni care s-a soldat cu decesul victimei. Procesul este pe rol. Soferul in cauza mai poate candida la functia de primar?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 15:26, 25 Februarie 2011
r.gabi a scris:

Daca hotararea ramane definitiva nu mai poate candida,avand antedente penale
B-)Ipotetic: candideaza fiind in proces,pe baza prezumptiei de nevinovatie,castiga alegerile,dupa care se da o hotarare definitiva cu suspendare.Ce se intampla in acest caz?B-)
De ce sa preconizam care va fi solutia instantei ? poate va fi pedeapsa cu suspendare , sau poate cu executare , sau cine stie , poate achitare .
Daca va fi cu suspendare ,daca a candidat si a si castigat , va ramane totodata in functie intrucat executarea pedepselor accesorii dispuse prin hotararea judecatoreasca , se suspenda si ele .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primar trimis in judecata ninel777 ninel777 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, am o mare dilema: Daca un primar in functie este trimis in judecata acesta poate sa si exercite functia? Si inca o intrebare: ... (vezi toată discuția)
Primar - condamnat la inchisoare cu suspendare - drepturi silviu001 silviu001 Buna seara, revin si eu cu un subiect (discutat pe forum) dar la care nu imi sunt in clar anumite lucruri. Problema: Un prima dintr-o comuna a patriei a ... (vezi toată discuția)
Legalitate anulare permis de conducere bestflorin bestflorin Am avut un accident de circulatie in urma caruia am fost condamnat la 1 an cu suspendare.Ca pedeapsa accesorie am primit interzicerea dreptului de a conduce ... (vezi toată discuția)