avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract mandat neonorat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract mandat neonorat

Buna tuturor!
Acum cateva luni(in august anul trecut)am semnat un contract de mandat cu o SC din domeniul pensiilor private(broker)...acest contract a fost denuntat unilateral la inceputul lui decembrie.In urma rezilierii au ramas facturi de plata neonorate de societate(comisioanele pentru productia mea din aceasta perioada).de mentionat ar fi ca rezilierea contractului s-a produs ca urmare aunor suspiciuni de frauda insa nu exista dovezi in acest sens.Intrebarea ar fi cum pot sa imi recuperez banii(de altfel o suma destul de importanta...#-o)...Ar ajuta o notificare oficiala catre serviciul de plati?:-/
Astept recomandari!
Roxana
In contract la capitolul "Durata contractului de mandat.Modalitati de incetare a contractului" se specifica: Fiecare parte are dreptul de a inceta unilateral prezentul contract, fara sa fie necesara interventia vreunui caz de culpa contractuala(in acest caz se produce exclusiv rezilierea contractului).Exprimarea vointei de a inceta contractul se va face exclusiv prin scrisoare postala trimisa celeilalte parti, expediata la adresa mentionata in acest contract, cu confirmare de primire.
Ca si consecinte ale incetarii contractului sunt bineinteles ca mandatarul inceteaza sa mai actioneze in numele si pe seama Brokerului cu obligatia de a returna documentele cu regim special, de a pastra confidentialitatea datelor obtinute in timpul activitatii, despre clienti, asociati, parteneri, etc.
Veronica, rezilierea este incetarea unui contract (initiata de o parte sau de comun acord, nu conteaza, datorata unei culpe au ba) cu prestari succesive.
Rezolutiunea este numai in cazul unui contract uno ictu, adica ce se executa dintr-o data. Nu se pot rezolutiona contracte cu prestari succesive...
Poate nu am inteles ce fel de obiect are contractul, eu m-am gandit ca este cu prestari succesive din descrierea doamnei...

Roxana, nu am inteles: adica societatea emite niste facturi pe care cine trebuie sa le plateasca in contul mandatarului? Sunt in ceata...
Oricum, daca vrei sa faci singurica notificarea, fa-o bazata pe contract. In mod normal, eu as mai trece niste temeiuri de drept, dar nu stiu contractul sa-ti spun ce sa treci, daca sunt penalitati etc.
Apoi, nu inteleg in ce baza s-au eliberat facturile ultrerior incheierii contractului... ca sa-ti spun ce si cum...
Societatea emite facturi de plata pentru comisioanele pe care eu ca mandatar trebuie sa le incasez, dupa ce le verific si le semnez...in termen de 5 zile(conform contractului )facturile trebuie achitate tot de catre societate in contul meu ca mandatar...ideea este ca desi au fost semnate respectiv trimise catre departamentul de plati aceste plati nu s-au efectuat:((
Obiectul contractului il reprezinta efectuarea de catre mandatadar a activitatii de marketing al fondurilor de pensii administrate privat, in numele si pe seama mandantului, cu respectarea legii...etc
La inceputul topicului am citit ca acel contract de mandat a fost reziliat pentru suspiciuni de frauda. Cine a reziliat contractul? Societatea? pentru ca altfel, nu as vedea rostul unei notificari pe care doresti sa o faci acesteia prin care sa soliciti plata facturilor restante.
Fa, pur si simplu o notificare prin care sa soliciti achitarea sumei de... deoarece in perioada... ai desfasurat activitatile de marketing prevazute in contract si conform acestuia esti indreptatita la plata sumei de ....lei / pentru activitatea respectiva (incheiere contract., sau ce activitate ai desfasurat...). Dovada celor sustinute se face cu .... (facturi, contracte, tot ce trebuie...). In cazul in care nu vireaza banii in contul... pana la data de (10 zile), vei fi nevoita sa-i actionezi in instanta.
Notificarea sa o trimiti cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Roxana, tu esti persoana fizica, PFA, ce esti tu? Esti inregistrata la fisc? E o activitate comerciala, nu?
De ce nu emiti tu facturi?
Nu pot intelege situatia... Cum sa emita societatea mea facturi, catre cine? si de ce tot societatea mea trebuie sa le achite?
Cum adica sa-mi achit eu facturile emise?
:-/

Alte discuții în legătură

Reziliere abonament vodafon ofelia23 ofelia23 Detin pe firma ( SRL) 2 abonamente la vodafon care expira in 09.2011 , dar eu voi pleca din tara ( in urma acceptarii unui job in strainatate) in 02.2011 ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cablu canal s yo_nelutzu1977 yo_nelutzu1977 am un contract cu firma de cablu canal s din februarie 2010 pina in februarie 2011 acum 3 luni am facut cerere de reziliere fiind cu plata la zi,nici pina azi ... (vezi toată discuția)
Despagubiri incetare contract gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna! am o situatie neplacuta cu cei de la RTC. in nov. 2013 am prelungit contractul pentru 3 servicii RTC (voce+net+tv). Nu am beneficiat de luni gratuite ... (vezi toată discuția)