avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu inteleg
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu inteleg

procesul sa terminat si am castigat 50% din acel apartament apoi fostul meu sot a facut recurs si eu am castigat 75% din acel apartamen si avocatul mea zis ca sentinta este definitiva si irevocabila saptamana asta se duce avocutul cu executorul sa ii faca evacuarea.intrebarea este daca fostul meu sot poate sa mai faca recurs eu vreau sa se termine odata nebunia asta
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 15:20, 26 Februarie 2011
si mi se pare normal ca sotul sa mearga mai departe din moment ce in propria cale de atac i s-a inrautatit situatia.
Avand in vedere faptul ca solutia s-a pronuntat in calea de atac a recursului, sotul nu prea mai are ca sa faca. Acele cai extraordinare de atac sunt tinute de indeplinirea unor conditii stricte, iar in contestatia la executare nu poti pune in discutie titlul executoriu deoarece este o hotarare a instantei, poti doar sa ai nemultumiri fata de etapa executarii. Rezultatul pe care l-ati primit in recurs, avand in vedere ca hotararea instantei de fond nu a fost susceptibila de a fi atacata cu apel poate fi rezultatul aplicarii principiului extensiv, insa acestea sunt doar opinii pe care ni le exprimam, deoarece un sfat oportun se poate da doar prin studierea integrala a dosarului cauzei.
Intrebarea a fost daca poate face " recurs".Cum recurs a facut deja, exista calea caii extraordinare de atac a contestatiei in anulare pe care o poate exercita fara nici un fel de restrictii.
Iar daca observati toata discutia doamna avocat, am raspuns la aceasta intrebare inca de la inceput. In ceea ce priveste contestatia in anulare , stiti bine conditiile in care poate fi promovata. Bineinteles ca poate fi exercitata aceasta cale extraordinara de atac, insa cunoasteti dumneavoastra daca in acel dosar au fost incalcate proceduri de citare sau de ordine publica privitoare la competenta? Sunt total de acord ca poate fi promovata, insa nu implica in mod necesar si intarzierea indeplinirii obligatiilor. Bineinteles ca se pot face discutii si pe suspendarea din cadrul unei asemenea cai extraordinare de atac. Eu vroiam sa spun ca in momentul in care vorbesti de astfel de probleme, opinia publicata poate fi uneori incompleta. Acest lucru poate fi rezultatul unei probleme evidente: imposibilitatea de a studia dosarul cauzei.

Va doresc o zi excelenta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este calea de atac ºi ce articole pot invoca? oanaportar oanaportar 1. - Daca la instanta de fond nu au fost atasate dosarele cerute de mine, 2. - daca instanta de fond nu a solicitat de la diverse institutii publice ... (vezi toată discuția)
Instanþa a rãmas în pronunþare deºi am solicitat termen pentru imposibilitate de prezentare catalin2012 catalin2012 Buna ziua. In 26.09.2013 am avut a doua infatisare la recurs (la primul termen din 13.06.2013 am cerut amanare pentru lipsa aparare). Din cauza serviciului nu ... (vezi toată discuția)
Pot sã exercit recurs sau o altã cale extraordinarã de atac în situaþia prezentatã mai jos? ContSters22096 ContSters22096 un litigiu avand ca obiect o suma de bani de peste 200.000 ron. a fost judecat pe fond, paratul avand castig de cauza - este cauza pe vechiul cod de proc ... (vezi toată discuția)