avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

buna ziua!sunt o femeie de 34 de ani,casatorita si cu o fetita de 5 ani, aflata intr-o situatie trista.cu sotul nu ma mai inteleg deloc pentru ca nu ma mai respecta si ma trateaza destul de rau,asa cum de altfel o face intreaga lui familie.m-am hotarat sa divortez,deoarece e inumana o viata alaturi de cineva care nu te mai iubeste si care nu mai are nici un pic de respect pentru tine.partea dureroasa e custodia fetitei,la care niciunul nu vrea sa renunte.acum traim intr-un apartament al lui,luat de catre el inaintea casatoriei noastre.intrebarea mea e urmatoarea:eu,avand serviciu stabil insa neavand locuinta proprie si nici familie care sa ma sprijine,am sanse sa obtin custodia fetitei?repet:el are un serviciu stabil si locuinta proprie.in cazul in care el are un avantaj fata de mine,ce ma sfatuiti sa fac,pentru a nu imi pierde copilul?sa imi caut inainte de a incepe procesul de divort o locuinta cu chirie?asa as avea sanse mai multe?va multumesc
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2008
dragan oana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:21, 16 Mai 2008
Daca solicita si el ancheta inseamna ca au cerut amandoi incredintarea. Si daca nu solicita si el ancheta instanta oricum o va dispune, ca asa spune legea si decizia ICCJ, ca Autoritatea Tutelara se asculta prin aceste anchete sociale. Asa incat, o hotarare data intr-un dosar in care ambii parinti au cerut incredintare si in care nu s-a facut ancheta sociala la amandoi este una casabila. Una ilegala.

Prin urmare, faptul ca si tatal va avea efectuata o ancheta sociala acasa nu va dezavantaja pe nimeni, va fi egalitate. Cum sa fiu dezavantajata ca partea adversa are aceleasi probe ca si mine intr-un dosar? Inseamna ca toata procedura civila e proasta! Si a noastra si a altora!

Nu conteaza daca e inchiriata au ba, de nicio culoare. Asa incat, nu e nevoie sa aveti o locuinta macar inchiriata, ci e nevoie sa aveti un loc unde sa va cresteti decent copilul, indiferent ca prezentati un contract sau nu, ca sunteti chirias, comodatar sau chiar tolerat, nu are nicio sfaraiala!
Autoritatea Tutelara va scrie, oricum, aceleasi 10 randuri care vor fi, in proportie de 90%, declaratiile partii... Si instantele stiu asta!
Asa ca, indiferent unde va mutati, e tot aia!
Si daca nu se muta, ce credeti, nu va mai pronunta instanta incredintarea? :)) Daca sotul va permite, puteti sta acolo pana se termina divortul, aveti dreptul legal si, prin urmare, aveti aceleasi conditii ca si el de prezentat Autoritatii. :P Nu e nimic rau, am avut dosare in care partile nu s-au despartit in fapt din timpul judecatii, am avut parti care si dupa divort au stat impreuna! ;)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
este adevarat ce spun confratii mei, cam complicata problema in lipsa unei locuinte stabile, dar v-am dat cateva sugestii prin mesajul privat pe care l-am trimis catre dvs.

www.avocatura.cabanova.ro
Parerea mea este ca daca mama nu are o locuinta cu stasfacerea unor conditii de igiena castiga incredintarea tatal.Eu am facut referire la o locuinta care sa nu fie insalubra si sa indeplineasca niste conditii relativ decente ( nu indecente).
Cel putin daca ar fi procesul doamnei in contra cu clientul meu eu as castiga procesul pt tata referitor la incredintarea minorului.

avocat Claudiu Lascoschi


Repet: mama poate sta in casa sotului pana la pronuntarea si definitivarea actiunii de divort... Asa incat, amandoi pot avea, legal, aceleasi conditii pana se pronunta incredintarea.
Nu o poate obliga nimeni sa-si ia alta casa.
Iar daca acolo copilul nu e bine intretinut, nu e in dezavantajul mamei, ci al ambilor. Astfel, ambii parinti au sanse egale din punct de vedere al domiciliului minorului, nimeni nu ar fi avantajat.

Asa incat, nu trebuie sa faca nimic doamna, nici macar sa se mute. Numai daca vrea...
Si vezi un om care a trait decent o viata sa se duca acum, in oprag de divort, cu minorul in cutii de carton sau in locuinte pline de mucegai si fara apa curenta? Ce e cu ideile astea, parca toata lumea de aici ar presupune ca doamna se poate duce sa stea intr-o locuinta insalubra, dumnezeule! :O
Nu, nu toata lumea ;)

Alte discuții în legătură

Buna seara. divort, incredintare bebelus Erika_Alessandra Erika_Alessandra Eu si sotul vrem sa divortam. Avem o fetita de 6 luni. Ce sanse am sa-mi ramana mie fetita , avand in vedere ca nu am nici un venit? (vezi toată discuția)
Divort in germania ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, sunt casatorita cu cetatean canadian/britanic. Domiciliul comun Hamburg, Germania. Acum ma gandesc la divort. Avem un copil de aproape 2 ani, si ... (vezi toată discuția)
Divortul dintre un cetatean roman si un cetatean strain veraelsebay veraelsebay BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI IN URMATOAREA PROBLEMA: SUNT CASATORITA CU UN CETATEAN STRAIN DE 3 ANI, CASATORIA A AVUT LOC IN EGYPT DAR S-A TRANSCRIS SI ... (vezi toată discuția)