avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara prealabila?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara prealabila?

Salutari! Cum reiese din titlu, am primit o scrisoare prin care am dedus ca sunt cercetat disciplinar. Ok, nimic dubios pana acum. Dar...eu nu mai lucrez la acea societate comerciala din data de 25 septembrie 2010! Din punct de vedere legal, nu am lucrat niciodata in acea societate deoarece nu am avut un contract de munca dupa ~ 10 luni de lucru, acesta fiind si motivul pentru care am demisionat. Precizez ca, in urma demisiei, patronul a fost foarte nemultumit de actiunea mea si m-a contactat telefonic, amenintandu-ma si adresandu-mi injurii in mai multe randuri. Faptele sale m-au impins sa vreau sa-i fac rau si am trimis o sesizare catre ITM Ilfov, prin care am reusit sa demonstrez ca eu si alti aproximativ 30 angajati in decursul celor 10 luni cat am fost eu angajat NU am avut incheiate contracte de munca. In urma sesizarii mele, cei de la ITM Ilfov au trimis diverse controale si au depus dosarul si la Garda Financiara si IPJ Ilfov. Stiu acest lucru deoarece am fost informat in scris de catre ITM Ilfov. Ulterior stiu ca fostul meu patron a fost amendat si, ulterior, si-a inchis punctul de lucru, probabil a dat faliment. Acum vine si intrebarea mea: ce vrea de la mine? Este vreo chichita pe undeva? Ma poate scoate vinovat de falimentul sau? Precizez ca nu am semnat niciodata contract de munca, dar am semnat in numele societatii in nenumarate randuri, totusi fara a fi imputernicit: numele meu se afla pe toate nir-urile incepand cu data de 10 decembrie 2009 pana cel putin la data de 25 septembrie 2010, data la care am demisionat. Imi poate face acest om rau in vreun fel?

LE: scrisoarea a fost intocmita pe data de 17.02.2011, convocandu-ma pe data de 19.02.2011 ora 12:30 pm (sambata), dar eu am primit-o astazi 21.02.2011.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters194475, utilizator
Cel mai recent răspuns: ocovali , utilizator 16:50, 25 Februarie 2011
Bvr, multumesc pentru raspunsul prompt. Totusi, doresc sa-mi mai confirme cineva ca se poate deschide acum un contract individual de munca incepand cu 18 decembrie 2009 si inchidere cu data de 24 septembrie 2010. Multumesc anticipat!

LE: Eu ar trebui sa fac ceva in afara de semnatura? Cam la ce ar trebui sa fiu atent in contract inainte de a-l semna?
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters194475, utilizator
1. Daca ITM a dispus incheierea CIM pentru perioada respectiva inseamna ca angajatorul a primit amenda legala si va incheia CIM cu dvs.
2. Va uitati pe CIM sa fie completat corect (datele dvs. personale, functia, locul de munca, salariul etc.).
3. Apoi sa vi se dea si decizia de incetare a CIM cu data de cand nu mai lucrati le acel angajator.
4. Cand semnati CIM, langa semnatura sa puneti si data din ziua cand semnati.
5. Sa primiti si dvs. un exemplar din CIM cu semnaturi si stampila.
Multumesc pentru raspuns! Acum stiu ce am de facut. O zi frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters194475, utilizator
In urma unor discutii cu contabila societatii, mi-a dat de inteles ca nu se poate deschide niciun contract din urma, deoarece situatiile sunt inchise. Eu ma consider pagubit, deoarece am lucrat ~10 luni fara contract. Pot cere pagube materiale? Toate taxele cumulate pentru mine, la salariul net care il aveam, in decurs de 10 luni se ridica la ~4500 lei (doar taxele platite de catre angajator). Pot cere acesti bani? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
ContSters194475, utilizator
Se poate incheia un astfel de c.i.m. , intrucat este o masura data de catre ITM ...

Contabila poate face acte rectificative ... in cazul refuzului de a va incheia c.i.m. va puteti adresa din nou ITM-ului, care îi poate amenda

Alte discuții în legătură

se poate elibera carte de munca fara cererea angajatului? teotweety teotweety Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari....Situatia sta in felul urmator: am lucrat 5 luni de zile la o firma,unde directorul este o fire foarte ... (vezi toată discuția)
demisie fara preaviz, care nu a fost acceptata kat1975 kat1975 Daca o persoana si-a dat demisia fara preaviz, pe motiv ca angajatorul nu si-a respectat indatoririle din contractul de munca (neefectuare concediu), mai poate ... (vezi toată discuția)
Angajatul care sta denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la birou ne confruntam de cateva luni cu un contabil.... sub orice critica; asa ceva nu credeam ca exista: toata ziua sta degeaba, la propriu. ... (vezi toată discuția)