avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cui apartine terenul din jurul blocului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cui apartine terenul din jurul blocului?

Buna ziua! As vrea sa stiu daca Primaria sau Asociatia de Locatari are drept de proprietate asupra terenului din jurul blocului ( gradini amenajate, parcari, etc) . Din cate am aflat stiu ca spatiul verde apartine Consiliului Local al sectorului unde se afla blocul si nu are nimeni dreptul sa-l ingradeasca. Situatia care m-a determinat sa intreb este urmatoarea: un vecin care are apartament la parter si-a ingradit un teren din fata apartamentului sau, l-a inchis cu lacat si in plus foloseste gradina pe post de loc de gratar si intalniri cu prietenii pana tarziu in noapte, cateodata in frunte cu Administratora blocului, care tocmai ea a pus afis sa se pastreze linistea in bloc dupa ora 22.00 !!! Asadar nu am cu cine sa discut in aceasta situatie. Va rog sa imi spuneti ce masuri pot lua? Multumesc, Julesa
Cel mai recent răspuns: Martis Nela Anisoara , utilizator 00:56, 7 Iunie 2024
ziua buna tuturor. as avea si eu nevoie de ajutorul unui specialist mai citit si mai trecut prin toate cele decat sunt eu. locuiesc la parterul unui bloc si se pare ca mai nou ,administratora , care locuieste la etajul 2 al imobilului , simte nevoia sa stea ziua in amiaza mare ,la o barfa mica , pe o banca in fata blocului. as vrea sa stiu dk exista o reglementare pe undeva cam la ce spatiu de bloc ar trb amplasata ea ? Pt ca sincer nu simt nevoia de a sta la barfa in 3 sau mai multi : eu , sotia si restul care stau la banca si asculta ce mai vrb in casa sau sa stau la masa si ... sa aiba cine sa'mi numere dumicatii.
multumesc anticipat.
Asa cum reiese din legile pe care s-au prezentat aici, eu inteleg ca terenul din jurul blocurilor apartine asociatiei de locatari. Asa mi se pare si normal sa fie. Asa cum terenul din jurul casei este al proprietarului, tot la fel si terenul din jurul blocului sa fie al proprietarilor. De ce trebuie sa hotarasca consiliul local ca terenul din jurul unui bloc apartine domeniului public? Mie mi se pare normal ca spatiile din jurul blocurilor sa fie administrate de asociatia de proprietari la fel cum curtea unei case este administrata de proprietarul casei. Insa impactul amenajarii unui teren in jurul blocului fiind atat de mare fata de comunitatea locala, orice proiect de reamenajare ar trebui facut de catre o persoana avizata, cu studii in amenajari spatii verzi, un arhitect, o firma de gradinarit, etc,. si aceste proiecte sa fie aprobate de primarie. Primaria sa impuna niste reglementari si sa ofere niste exemple despre cum se poate amenaja spatiul din jurul blocului, in functie de specificul sectorului sau orasului. Astfel vom elimina situatiile in care primaria prin reprezentantii ei, de multe ori incompetenti, decid cum trebuie sa arate spatiul din jurul blocului, fara ca cei care locuiesc acolo sa aiba vreun cuvant de spus. Iti place, nu-ti place cu garduri din fier, ghivece de beton, stalpi albi din plastic, etc. ..trebuie sa accepti pentru ca asa vrea consiliul local?
Spatiul verde din jurul blocului, acolo unde exista, este al primariei, nu al proprietarilor. Nu vad de unde ati dedus asta si din ce lege.
Sunt intr-o situatie asemanatoare ,adica referitor la ''cine este proprietar? '' al trotuarului de acces care leaga blocul de locuinte (asociatie de proprietari) de drum ; lungimea trotuarului este de 8m .
Am citit toate cele 3 pagini dar nu este niciunde definita explicit aceasta parte iar regulamentul cadru al asociatilor de proprietari nu o cuprinde la parti comune .
Prin urmare ,care este proprietarul proprietarul trotuarului : asociatia sau primaria ?
Si poze cu situatia:
[ link extern ]
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primaria este proprietara trotuarului. Puteti constata aceasta in toate actele si documentele proprietarilor si in cartea tehnica a blocului si o sa constatati ca acest trotuar nu o sa-l gasiti in aceste inscrisuri tot asa cum nu gasiti acolo bulevardul din apropiere.

Alte discuții în legătură

Parcari pe spatiul verde al blocului? mihasi mihasi Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, spatiu care apartine de bloc mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de apartamente la parter. Sunt interesat de urmatoarele aspecte pentru care as dori cateva lamuriri poate si cateva ... (vezi toată discuția)
Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)