avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cui apartine terenul din jurul blocului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cui apartine terenul din jurul blocului?

Buna ziua! As vrea sa stiu daca Primaria sau Asociatia de Locatari are drept de proprietate asupra terenului din jurul blocului ( gradini amenajate, parcari, etc) . Din cate am aflat stiu ca spatiul verde apartine Consiliului Local al sectorului unde se afla blocul si nu are nimeni dreptul sa-l ingradeasca. Situatia care m-a determinat sa intreb este urmatoarea: un vecin care are apartament la parter si-a ingradit un teren din fata apartamentului sau, l-a inchis cu lacat si in plus foloseste gradina pe post de loc de gratar si intalniri cu prietenii pana tarziu in noapte, cateodata in frunte cu Administratora blocului, care tocmai ea a pus afis sa se pastreze linistea in bloc dupa ora 22.00 !!! Asadar nu am cu cine sa discut in aceasta situatie. Va rog sa imi spuneti ce masuri pot lua? Multumesc, Julesa
Cel mai recent răspuns: Martis Nela Anisoara , utilizator 00:56, 7 Iunie 2024
Haideti sa va spun ceva interesant.
Vineri ma pomenesc cu politia locala la masina mea, parcata pe un spatiu liber intre 2 garaje. Nu incomodam nici pe vecinul din dreapta nici pe cel din stanga.
Militienii imi spun ca trebuie sa mut masina. Ii intreb de ce? Raspunsul lor: pentru ca am primit o plangere telefonica de la primarie. Dupa alte cateva minute de discutie imi spun ca am o somatie pentru care trebuie sa mut masina altfel iau amenda. Zic ce somatie? La care ei somatia pt care ati semnat. Le zic ca eu nu am primit nici o somatie, nu am semnat pentru nici o somatie. Tot incercand sa se impuna verbal peste mine ii intreb, daca au venit doar pt masina mea, la care ei imi raspund ca DA. Si eu le zic priviti ca mai sunt inca 200 de masini aici care ba sunt parcate pe aleiile de la ghene, ba pe cine stie pe unde.
Mi-au zis ca pe ei nu ii intereseaza acest aspect, ei au venit la masina asta pt ca asa au primit indicatii.
N-as vrea sa zic dar mie imi cam miroase a dedicatie din partea cuiva. Iar daca exista acea somatie si daca acea somatie mai are si semnatura mea pe ea, cineva isi va asuma fals in acte publice.
Am vazut masini parcate pe bulevarde aglomerate care nu au fost miscate cel putin o luna, avand in parbriz 2, 3 somatii.
Si in tot cartierul, intre toate sutele de masini parcate, ei au venit fix la a mea.
Somatiile se pot comunica si prin afisare iar prin aceasta comunicarea se considera facuta ,probabil nu au stiut de felul instiintarii si au vorbit si sa impresioneze .
Da ,e nota de plata a cuiva pe care l-ati calcat pe bataturi .
Va rog pe viitor sa folositi mesageria privata pt acest tip de subiecte care nu fac obiectul discutiei si va voi raspunde pe aceasi cale .Acolo putem discuta altfel ,aici numai pe specificul subiectului .
Adica e vorba de spatiul din jurul blocului ,nu de cel dintre garaje .
In acest caz ,primariile se ocupa decat de domeniul public ; interesati-va exact al cui e acel teren .
Si eu tot la terenul din jurul blocului ma refeream. Deci on topic.
Blocul este de forma dreptunghiulara, care in fata are niste gradini, iar in spatem la demisol in bloc sunt garajele si ghenele care fiecare are are alee de acces (lucru normal) care dau in strada principala. Intre aceste alei sunt si spatii verzi, foste spatii berzi, pe care multi vecini ori si le-au betonat sau acoperit cu ce au crezut de cuvinta.
Acum 2 saptamani nu eram acasa dar a fost fratele meu cand niste doamne in civil au venit, tot la reclamatie se pare, sa puna afise pe masini. Aceste doamne s-au "recomandat" ca fiind de la politia locala si l-au legitimat pe fratele meu care tocmai venise cu masina mea.
Au pus 2 hartii, pe 2 masini care erau parcate pe 1 dintre aleile de la ghena si una pe aleia garajului proprietarului masinii, nu pe toate masinile parcate "neregulamentar".
Au discutat cu fratele meu si au plecat. La 2 ore dupa aceasta vizita, fratele meu a plecat cu masina si nu era nici o hartie. Ba mai mult, am si o camera care imi filmeaza masina non stop si nu s-a apropiat nimeni de ea cat timp a fost in parcare.
Deci nu am primit nici o hartie. Cred ca am citit pe undeva ca orice somatie trebuie trimisa si in scris pe adresa proprietarului. O hartie aruncata in parbriz poate fi luata de vant sau de un copil.
Ba mai mult, faptul prin care mi-au spus ca am primit somatia si am si semnat pe ea, inseamna ca cineva a comis o fapta penala.
P.S. In bloc cei care au garaje nu au boxe si cei care au boxe nu au garaje.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
fotbalistul, utilizator
Ok ,agenti au mintit dar faceti rost de hartia aceea cu semnatura si dupa acea discutati cu politia .
Din punct de vedere legal ,instintarea a fost facuta .
Pana acum ,din descrierea facuta ,terenul din jurul blocului apartine primariei si parcarea se face in alta parte ,dvs erati stationat pe spatiul verde . Poate verde doar cu numele dar asta e alta poveste . Filmarea cu dash nu e considerata proba .
Inteleg ca garajele si ghenele sunt sub bloc ,asa e?
Ati fost la administrator/presedinte sa-i cereti cartea tehnica a blocului pt a vedea daca blocul are in proprietate si teren?
Pana aveti raspuns la aceasta problema vorbim vorbe .
Nu este dash este camera privata de monitorizare a unor bunuri, pe care o am instalata in apartament si din intamplare filmeaza masina.
Iar pe filmarea din 24 de ore nu apare nimeni care sa se apropie si sa puna ceva in parbriz sau sa ridice de la masina.
Garajele si ghenele sunt la demisol, nu sub bloc. Blocul in parta din spate are garajele cu aleile in forma de rampa care dau din strada pana la garaj/ghena.
Treaba cu vorbitul cu administratorul sau presedintele iese din discutie pentru ca ei nu vor sa discute cu mine sau cu alti locatari, pentru ca ii deranjam. Ii deranjam daca cerem si o fisa a apartamentului.
Dar motivul politistilor, pentru care invocau somatia a fost pentru ca masina este abandonata si ca din cauza ca este parcata in acel loc (spatiu verde cum i s-ar spune) femeia de serviciu nu poate sa scoata tomberoanele pe acolo, pentru ca pe aleea ghenei este mereu parcata alta masina, care era parcata si la sosirea politstilor. Astfel femeia de serviciu vrea sa faca un ocol si sa treaca cu tomberoanele pe acolo.
Daca eu vin la dvs. si va spun ca pana maine trebuie sa achitati o amenda de 1000 de lei ce ati zice? Eu v-am instintat.
Ce as vrea sa stiu sigur daca exista sau nu o lege care sa interzica parcarea pe aceste alei ghena sau garaj?

Alte discuții în legătură

Parcari pe spatiul verde al blocului? mihasi mihasi Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, spatiu care apartine de bloc mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de apartamente la parter. Sunt interesat de urmatoarele aspecte pentru care as dori cateva lamuriri poate si cateva ... (vezi toată discuția)
Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)