Exemplul dvs nu este dur , dimpotriva , cojile de nuca sunt o pedeapsa mult prea usoara comparativ cu ceea ce a indurat sotul meu timp de 14 ani (si soacra mea deopotriva). Iar in momentul in care au reusit sa fuga la propriu de la el , au zis bogdaproste ca au scapat si va dati seama ca nimeni nu s-a gandit sa faca demersuri pentru a fi decazut din drepturi, de aceea soacra mea a si acceptat un partaj jignitor, sa nu-l mai vada si sa nu mai auda de el, iar pensia pe care a pretins-o pentru copii i s-a parut minimul pe care l-ar fi putut plati tatal copiilor lui dupa cat au muncit. Din partea noastra , ii vom da tot atatea alimente, imbracaminte , medicamente si apreciere cat a dat si el copiilor lui . Oare stie de cate ori au fost copii lui bolnavi? A cumparat vreodata medicamente pentru ei ?
Deci moral nu il poate obliga nici o instanta din lume pe sotul meu sa-l intretina, dar legal , daca ii plateste intretinere, o perioada dupa care el vinde acea casa (cu o clauza viagera , sa spunem).....nu ai picat de fazan , si nu castiga tot imoralitatea intr-o tara unde si asa nu da pe dinafara? Nu incurajam astfel parintii denaturati, care sunt foarte greu de decazut din drepturi (pentru ca ne place sau nu legea ii apara si banul este la putere) , "faceti copii, bateti-va joc de ei, cheltuiti-va banii, vindeti tot , ca la batranete oricum sunt obligati sa va intretina !".
Acum intrebarea mea este: daca apeleaza la partea morala si demonstreaza cu martori ca nu merita acest drept de intretinere are vreo sansa sotul meu sa castige ? Pentru ca doar ideea ca as putea sa-i dau chiar si zece lei ma deranjeaza, pentru ca stiu sigur ca dupa o perioada va instraina absolut tot ce are.
Pai... castiga imoralitatea din momentul in care doar moralitatea nu e de ajuns ca parinti si copii sa-si dea ajutor recip[roc... insa discutia este off topic si nu are rost sa o continuam.
Nu pica nimeni de fazan pentru ca nu e nicio legatura intre mostenire si intretinere.
in instante se judeca numai dupa lege, ce poate spune o instanta: a, daca v-a batut, da, lasati-l sa moara de foame!
Ce dumnezeu!
Nu se poate judeca dupa moralitate, numai dupa legi in instanta.
Nu incurajam parinti denaturati, incurajam oamenii sa lupte pentru drepturile lor, inclusiv copiii de peste 16 ani pot cere decaderea, mamele chiar dupa divort... adica exista posibilitati sa nu se ajunga aici, numai ca oamenii nu le folosesc.
Acum, nu-i tocmai vina sistemului ca lucrurile corecte nu se intampla fara miscarea unui deget din partea celui interesat, intelegeti?
Aceasta pensie nu o platiti ca sa primiti mostenire, o platiti ca sa iaba omul bani de medicamente si mancare... nu are legatura instrainarea cu pensia de intretinere...
Dv. ati vrea ca sa nu dati nimic si sa mosteniti tot, ok, e posibil si asta si nu cred ca vreun parinte normal isi va injura vreodata copilul ca i-a lasat mostenire dar nu a primit pensie de intretinere...
Ma socheaza uneori ceea ce citesc. :O