avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa poluare

ce sanse sunt ca taxa poluare sa fie anulata de parlament?
Vreau sa va intreb daca considerati ca este obligatoriu de parcurs procedura prealabila, inainte de a solicita instantei obligarea AFP la restituirea taxei de prima inmatriculare, avand in vedere ca a trecut aprox 1 an de la data platii?
Nu s-ar putea face o cerere in civil la Judecatorie, fara procedura prealabila, avand in vedere ca oricum Finantele raspund negativ la o asemenea cerere.?
In contencios administrativ consider ca dureaza mai mult, avand in vedere termenul de raspuns la cererea de restituire , apoi contestatia in procedura administrativa.
Ce parere aveti?
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
liviu.halus, utilizator
am castigat si pe obligatia de a face atat cu taxa de prima inmatriculare cat si cu taxa pe poluare , aici ne judecam cu Inatitutia Prefectului - SErviciul public de inmatriculari din localitatea de domiciliu , si se face si aici procedura prealabila deoarece unii judecatori de la Trib Alba considera ca trebuie facuta altii nu , insa nu sti la care judecator pica cauza datorita repartizarii aleatorii pe calculator , astfel ca este mai bina sa o parcurgi .Cu AFP tot la fel este mai bine sa o pargurgi procedura prealabila - la Trib Alba se considera ca este procedura contencioasa si nu civila deoarece te judeci cu institutii ale statului - autoritate publica .
taxa de poluare sufera o noua modificare (adica alt ministru alta taxa de poluare) . Nu se tripleaza, dar se dubleaza. Consider ca aceasta a 321 a varianta NU v a fi acceptata de UE.
Bine ar fi sa nu accepte UE ,ca nu ar fi corect.Pana cand salariile nu cresc nici macar cu 5% ,taxa de ce sa creasca cu 100%????????? Toata scaderea asta de care se vorbeste e o dublare a celei pe care a triplat-o Dl Tariceanu vinde tara. Cat mai trebuie sa treaca pana o sa intram in Europa??????
inca ceva:
si RAR-ul ar trebui desfintat,astia inca jumulesc populatia!! In Europa actele emise se fac la orice TUV ,nu trebuie oamenii sa hoinareasca in resedintele de judet ca sa dxea spaga inginerilor care deschid capota ,dar habar nu au ce e sub ea!
RAR jaf pe fata!!!!

Alte discuții în legătură

Noua taxa de poluare!!!!!!!! alinel alinel am cumparat o masina adusa din Germania cu 2200 euro,este din1998,Opel Astra si aflu ca trebuie sa platesc 1412 euro taxa adica atat cat a costat ea in ... (vezi toată discuția)
Recuperarea dif de taxa de prima inatriculare sosow sosow Buna seara Dupa cum se stie legea taxei de prima inmatriculare a fost modificata. Acum cei ce am platit aceasta taxa inainte de noua lege putem recupera ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare ?! raku_cmr raku_cmr Am cumparat o masina euro 3. Din cate am auzit la televizor taxa de prima inmatriculare va scadea de la 1 iulie 2008, este adevarat? Am mai inteles ca cei care ... (vezi toată discuția)