avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii- timpul de lucru de 12 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii- timpul de lucru de 12 ore

sunt asist medicala si de 23 ani lucrez in 3 ture, cu durata zilnica de 8 ore. Acum , pentru a face economie si pt ca nu se mai fac angajari nu putem acoperi timpul de lucru decat daca lucram in ture de 12 ore.Este infernal sa stai 12 ore intr-o sectie grea de spital(nu spun care), cu un specific deosebit si mai ales ca este si lipsa acuta de personal. Intrebare: ne poate obliga sa lucram in ture de 12 ore daca noi nu suntem de acord? Ce putem face? Va rog un raspuns urgent pt ca vor sa incepem de la 1 martie.
Cel mai recent răspuns: ilinico , utilizator 16:15, 24 Februarie 2011
stelarman a scris:

Nu veti putea acoperi timpul de lucru nici daca lucrati 12 ore decat in cazul in care veti lucra ore suplimentare, ore suplimentare care nu vi se vor plati. Explicati-le si colegelor.

...........ore suplimentare care nu vi se vor plati........
Adica cum, conform cu ce???!!!:O
conform cu legea 285/2010
Daca este o sectie cu conditii deosebit de periculoase, trebuie solicitat avizul medicului de medicina muncii . In rest , daca intr-o sectie sunt 2 care nu doresc program de 12/24 , acestia se vor supune majoritatii .
La fel ca stelarman nu cred ca se rezolva deficitul de personal trecand la programul de 12/24 .
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
zzenovia, utilizator
stelarman a scris:

conform cu legea 285/2010

Art. 9
(1) In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.

Am inteles ca nu se platesc dar trebuie compensate cu timp liber corespunzator(care inseamna dublul perioadei lucrate peste timpul normal de lucru) ceea ce nu este nicio noutate intrucat asa prevede si Codul muncii.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
rosu gheorghe, utilizator
va multumesc, ati fost draguti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program ture radiologie padurean irina padurean irina vreau sa va intreb daca e legal sa se lucreze 12 ore in lab radiologie? mai nou ni se impune un program 12 cu 24.....??? multumesc! lucram in 3 ture! (vezi toată discuția)
Ce drepturi are o proaspata mama care incepe serviciul dupa ce a nascut si este salariata bugetara ionescumaria13 ionescumaria13 Buna ziua De curand am nascut,si vreau sa va intreb:vreau sa solocit de la locul de munca reducerea programului de lucru cu o patrime fara afectarea ... (vezi toată discuția)
Solicit sprijin urgent ContSters23466 ContSters23466 In data de 5 martie 2010 seful mi-a comunciat ca in perioada 8 - 12 martie 2010 voi veni la munca tot schimbul 2 ca si in perioada 1 - 5 martie 2010. I-am ... (vezi toată discuția)