avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scrisoare recomandata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scrisoare recomandata

exista o lege care sa te pedepseasca daca nu ridici o scrisoare recomandata ???
Cel mai recent răspuns: eva_elfride , utilizator 00:17, 13 Octombrie 2009
daca imi cer datele eu le dau, dar o scrisoare recomandata ai timp 2 zile sa o ridici si poate nu sunt in localitate, sau poate nu am primit hartia care sa ma anunte sa ridic de la posta scrisoarea recomandata.........

eu nu sunt de acord cu metoda de a primi PV cu scrisoare recomandata ,corect e sa fiu oprit si sa fiu anuntat ca am incalcat legea.
georderik a scris:

exista o lege care sa te pedepseasca daca nu ridici o scrisoare recomandata ???

Buna seara!
Legat tot de o "scrisoare" recomandata, (ca nu stiu exact daca nu este un colet) : am primit avizul de la oficiul postal, m-am prezentat sa ridic ce imi era adresat cu buletinul; in buletin am adresa de constanta, dar recomandata a venit pe adresa parintilor mei, in bucuresti; m-am dus si cu o copie de pe buletinul mamei mele care are adresa de bucuresti dar nu am putut ridica recomandata; trebuie sa mearga o persoana care are adresa de pe aviz ca sa o ridice; pai nu e acelasi lucru : ori ca m-am dus eu, persoana careia ii era adresata recomandata, dar cu buletin de constanta , ori ca se duce o alta persoana cu buletinul pe adresa pentru care a venit recomandata, dar care nu are nicio legatura cu recomandata ?! unde pot gasi regulamentul privind scrisorile recomandate - ridicare!? Multumesc anticipat!

de obicei imi ridic corespondenta din cutia postala fara sa o descui.acum cand am deschis-o am gasit 4 avize de la posta ptr ridicarea unei recomandate cred(sunt din mai, iunie, iulie si probabil august)
sunt mai mult ca sigur ca scrisoarea este de la o persoana nedorita cu care nu sunt in relatii bune si nu doresc sa o ridic.
pana cand voi mai fi deranjat cu aceste avize? este posibil ca ele sa fie toate ptr aceasta scrisoare?
exista un termen cand va inceta primirea lor?(le primesc jumatate de an, 8 luni, 1 an?).multumesc
Mergeti la posta si intrebati.
o scrisoare recomandata se pastreaza la dispozitzia destinatarului 10 (zece )zile in acest interval se fac 2 avizari , prima in ziua sosirii corespondentzei atunci cand destinatarul sau un membru major din familie care locuieste cu destinatarul nu este acasa si a doua avizare se efectueaza dupa 2 zile libere de la data primei avizari
asa cum relatatzi inseamna ca primitzi periodic corespondentza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz anaf catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o problema ce pare sa fi atins un nivel national, ceva ce nu este in regula , foarte multi romani se plang ca se ... (vezi toată discuția)
Corespondenta persoana decedata mihacion mihacion Buna ziua, Poate nu e locul potrivit dar nu stiu unde anume sa postez. Astazi am primit in cutia postala un aviz de la posta pentru ridicarea unei scrisori ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)