avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

Am lucrat 29 ani in acelas loc de munca pe diferite posturi din 1980. Pana in 2001 1 aprilie am avut trecut in cartea de munca 20 ani si1,5 luni gr I de munca.Am lucrat in conditii foarte grele si din 2009 luna noiembrie sunt somer.Implinesc varsta de 50 ani in 26 martie.De ce nu am conditii de pensionare ca si colegii care au implinit varsta de 50 ani in decembrie ?-
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:08, 26 Februarie 2011
hegedusibolya a scris:
Cum poate fi trecut in cartea de munca gr. I de lucru inclusiv luna martie 2001 daca legea 19/2000 prevede denumirile ''conditii deosebite, speciale sau normale de munca"?

Legea nr. 19/2000 a intrat in vigoare la 1 aprilie 2001.
Daca am fost incadrat in conditii normale de munca cum am obtinut spor conditii grele si spor conditii deosebite inclusiv luna luna februarie 2006?
hegedusibolya a scris:
Daca am fost incadrat in conditii normale de munca cum am obtinut spor conditii grele si spor conditii deosebite inclusiv luna luna februarie 2006?

Nu exista nicio prevedere legala care sa conditioneze acordarea unor sporuri, indiferent care ar fi acelea, de conditiile de munca in care o persoana a lucrat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca silvia serbu silvia serbu 1.ce conditii trebuie sa indeplinesti, si conform carei legi sau ordonante, pentru a beneficia de gr. I de munca? 2. Ce deosebire este intre gr. I de munca ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta... mirelutzzza mirelutzzza as dori sa va adreseaz o intrebare:tatal meu se numeste teodoru valerica,este nascut in 21 02 1959 are 22 de ani de munca dintre care 14 de grupa 1 si 8 de ... (vezi toată discuția)
Pensionare Dorina Cretu Dorina Cretu Sunt nascuta pe 24.03.1958, am lucrat din 02.08.1978 in Laboratoare de analize medicale( ca asistenta), deci grupa a II a de munca.As dori sa stiu care este ... (vezi toată discuția)