avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren cu casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren cu casa

buna ziua.am niste nelamuriri si sper ca aici le pot gasi rezolvarea.vreau sa cumpar un teren de la o batrana.aceasta detine un certificat de mostenire din anul1963.am fost cu acel act pentru intabulare si mi s-a zis ca nu mai este bun si trebuie facut in insanta pentru alt act.as vrea sa ma lamuriti,va rog,mai exact.si inca o problema,la primarie figureaza si cu casa pe acel teren,o casa cu o suprafata de 35mp,care in realitate nu este,a fost daramata acum cativa ani in urma.acum eu cumpar terenul si casa?cum se fac actele,la intabulare poate trece si casa?si inca ceva,pe acel act sau certificat de mostenitor sunt 200 de mp,pe can la primarie mi-a dat o hartie ca sunt 284mp.cum se procedeaza?va rog frumos,cine poate sa ma lamureasca.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:09, 27 Februarie 2011
imi cer scuze,si casa figureaza pe certificat.cum se procedeaza la intabulare?
se poate intabula si casa,chiar daca ea nu figureaza pe teren ci doar pe actele primariei.si cu diferenta aia de teren de 84 mp care pe acte nu sunt ci doar la primarie apare dupa noile masuratori.va multumesc
batrana poate face o imputernicire unui nepot care are grija de ea sa se ocupe in instanta de toate demersurile,ea fiind la pat.
Cadastru a facut batrana?
1.pentru a cumpara un teren (cu/fara constructie) trebuie ca terenul respectiv sa aiba "operatiunile de cadastru si publicitate imobiliara " (cadastru+intabulare) efectuate.
2. pentru "cadastru" se fac masuratori si documentatie avizata de OCPI.
3. pentru "intabulare" trebuie ACTE de proprietate - acestea sunt Titluri de proprietate in baza lg proprietatii. sau in zonele unde a functionat Cartea Funciara (scuze ca repet asta de fiecare data dar legiuitorii din ultimii 20 de ani uita cu indarjire de o mica parte din aceasta tara : Transilvania) un alt act notarial sau judecatoresc care ARE LA BAZA o carte funciara (veche).
4.sau in cazul inexistentei actelor printr-un proces in urma caruia posesorul terenului dovedeste ca e proprietar.
5. printr-un Notar se pot face imputerniciri altei persoane pentru reprezentare in instanta.

puteti apela dupa caz la un Autorizat cadastru (pt pct 2,3) si/sau Notar (pt pct 3,5) sau la un Avocat (pt pct 4)
Cea mai simpla cvale se merge la primarie si se solicita ordin de prefect daca constructia nu mai exista dar in schim figureaza in rol solicitati ordin de prefect dupa emiterea ordinului faceti cerere de Autorizatie de demolare si apoi se face cadastru si intabulare ca defapt cadastrul se va face intr-un final numai pe teren

Alte discuții în legătură

Acte proprietate iolav iolav avem casa construita in anul 1955, fara acte de proprietate pe un teren al primariei, in zona rurala si cu teren de 4000 mp, pentru care s-a platit anual ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren wolfyman wolfyman Buna ziua. Tata a mostenit un teren (cu o casa batraneasca) de la mama lui iar mama lui il mostenise de la mama ei. Actul de mostenire vechi al bunicii spune ... (vezi toată discuția)