avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescrierea datoriilor catre asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescrierea datoriilor catre asociatie

Sunt membru intr-un comitet nou ales si apare un proprietar cu cererea de ai anula datoria de 105 ron cota lui de reparatie a terasei , datorie ce figureaza in liste si evidente din 2003. Asociatia nu poate sa-l actioneze in instanta dupa o perioada mai mare de 3 ani. Dar cum recuperam banii pe care asociatia trebuie sa-i restituie unui vecin care a platit atunci o suma mai mare? Majoritatea vecinilor au achitat si au fost restituiti o parte din banii celui care a platit mai mult in 2003.
Mai avem si alte situatii asemanatoare, mai vechi de 3 ani. Datoriile sunt in evidenta. Se pot cumva unele anula la cererea debitorului sau prin instanta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:18, 22 Mai 2008
Multumesc de incurajare. Cred ca e corect asa cum spuneti. Am cautat prin legislstie dar nu am gasit nimic referitor la termen si conditii de prescriere care sa semene cu situatia relatata de mine. Cred ca o sa-l dam in judecata dar ma gandesc la situatia neplacuta cand judecatoria ne-ar respinge actiunea ca au trecut mai muli ani si poate impricinatul sa mai ceara si ceva daune morale?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate hotarare comitet executiv cristian_conea cristian_conea Comitetul executiv a dat o hotarare prin care incasarea datoriilor de la proprietari sa se faca in ordinea cronologica a acestora, iar daca proprietarul refuza ... (vezi toată discuția)
Plata la zi in cazul unei sume prescriptibile alecsya alecsya Buna ziua.Sunt Intr-un proces cu asociatia de proprietari pentru prescrierea unui debit de peste 8 ani,in perioada in care eu as dori sa achit la zi factura ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste o datorie prescrisa? husseincudop husseincudop Sunt administrator de bloc. Avem un proprietar caruia i se prescrie o parte din datoria la intretinere,Am citit pe forum ca pur si simplu se sterge datoria din ... (vezi toată discuția)