Cred ca ne uitam la filme diferite.
@Adriantot, zice asa: ....
Asa cum s-a spus mai sus, luati suma cea mai mare pe care a avut-o de plata in anul 2010, adaugati la acesta rata inflatiei si stabiliti fondul de rulment pentru anul 2011.
Deci, se i-a ca referinta suma ce-a mai mare repartizata unui proprietar pe anul trecut (care aproape sigur este diferita de la proprietar la proprietar), adaugam rata inflatiei si stabilim suma pentru apartamentul pus in discutie.
Apoi, sa stiti ca, au fost cazuri in care suma Fd. Rulment, din cauza unor situatii (consumuri individuale la gaze, apa-canal, fara incalzire la grupa mare, etc.) s-a micsorat fata de ceea ce a avut cu unul sau doi ani in urma. Si asta, repet, "judecand" fiecare proprietar in parte.
Daca un proprietar are o suprafata utila mai mare (mai multe camere, mai multe calorifere si eventual mai multe persoane), nu credeti ca la cheltuielile de intretinere pe luna luata ca referinta, vor fi diferite de alti proprietari?
Eu asa am inteles din toata discutia, mai citesc si ceva legislatie si incerc sa lamuresc un om (@Saritah), care zice mai sus ca nu intelege, iata, cuvintele lui:
Nu trebuie calculat pentru fiecare apartament in parte? Echivalentul celei mai mari intretineri din an - pana aici este clar in lege - dar al fiecarui apartament in parte. Legea mi se pare neclara si lasa loc de interpretari. Nu am gasit nicaieri ceva clar. Daca eu am 300 lei platiti deja ca fond de rulment si intretinerea mea nu a fost niciodata mai mult de 250 lei, de ce as plati acum inca 100 lei la fondul de rulment? Mi se pare incorect. De ce fondul de rulment nu este diferentiat si nu se tine cont de intretinerea din an a fiecarui apartament in parte? Aceasta nelamurire inca o am si nu gasesc nicaieri ceva concret...
Atat eu, cat si @Adriantot zicem la fel, adica dam dreptate celui care a intrebat si caruia nu i se pare normal situatia de la asociatia dumnealui.
Din acest motiv l-am sfatuit ce sa faca, dar nu asa de unul singur, ci impreuna cu cat mai multi vecini, aflati in aceeasi situatie. Pentru mine este aproape sigur, ca o marire artificiala a sumei Fd. de rulment (eventual o suma fixa/apt., mai mare), este in beneficiul doar a unor personaje din bloc. Mai mult nu spun !