avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

care este procedura pentru obtinerea unei proprietati prin uzucapiune? ce acte doveditoare imi trebuiesc ? va multumesc.
Giulieta are dreptate. Un avocat stie ce are de facut. Procesul nu este usor deloc. Poate dura si un an sau doi.
A zis cineva ca este completa cererea postata ....:hm:
Eu am trimis un model, nici macar nu i-am scris ca trebuie completat ...... :-/
Pentru un raspuns corect in privinta uzucapiunilor trebuie intotdeauna precizata zona geografica in care este situat imobilul, intrucat in Transilvania, Crisana, Banat, Maramures si o parte din judetul Suceava se aplica Decretul 115/1938 si nu Codul civil.
Asadar precizati zona in care este situat terenul
In plus, trebuie sa aiba cu cine se judeca, aici apar cele mai multe probleme practice... La parat, daca e in strainatate, daca e decedat...
Cauta, fa investigatii, fa cercetari...
Asta mi se pare mai greu decat actiunea, actiunea nu prea conteaza cum o faci, daca e ceva gresit, instanta iti pune in discutie... si o dai cum iti spune ea...

Imi amintesc de o intamplare de la Tribunal: cum doamna, spune apelantul-reclamant judecatoarei in proces de divort, daca nu dovedesc nu ma divortati? Adica de ce? Raman asa, casatorit?
:rofl:
Se intampla atat de des...
etta a scris:

va multumesc mult. ma puteti ajuta si cu un un model de astfel de cerere?

Nu mergeti fara avocat la instanta pentru ca riscati sa va fie respinsa actiunea.Doar cu cererea depusa nu castigati procesul.Trebuie sa chemati pe cineva in judecata si nu sunt deloc convins ca stiti pe cine.
Riscati sa pierdeti si banii dati pe taxele catre stat.
In cazul dvs. graba strica treaba.Eu sunt sigur ca fara avocat pierdeti procesul.
Daca pierdeti procesul va puteti complica existenta.Ulterior tot o sa va angajati avocat si o sa achitati din nou taxele catre stat.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Uzucapiune shoru shoru se mai poate intenta un proces de uzucapiune ? cineva mi-a spus ca de vreo 2 ani nu se mai poate decat proces de intabulare ... Pe scurt : am un teren ... (vezi toată discuția)
Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani melinda67 melinda67 Bună ziua! Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? MadalinaAb MadalinaAb Matusa mea a locuit timp de 30 ani intr-un imobil care a apartinut bunicii sale (decedata) platind taxele aferente. Bunica respectiva nu poseda decat o ... (vezi toată discuția)