avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am dreptul ca bunica sa imi vizitez nepoata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am dreptul ca bunica sa imi vizitez nepoata?

buna ziua,

va rog sa im spuneti daca exista legislatie prin care este stupulat dreptul bunucilor de a-si vizita nepotii , in ce conditii, cu ce frecventza si alte detalii, in situatia in care acum mi s-a interzis acum acest lucru de catre parintii nepoatei mele

multumesc anticipat

tied
romascanu a scris:

Frumoasa lege, edifianta, buna de dat exemplu la slujba de Duminica ori pe la te miri care post de televiziune ... si practic? Praactic nora ii poate tranti linistita soacrei usa in nas (ca daca imi aduc eu bine aminte de ce-a mai scris tied pe forum, cam asta ar fi, in esenta, speta).
Apropos, Legea 272/2004 contine o palarie de sanctiuni mai putin pentru nerespectarea art 14 si 15. :O

(3) Părinţii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot împiedica relaţiile personale ale acestuia cu bunicii, fraţii şi surorile ori cu alte persoane alături de care copilul s-a bucurat de viaţa de familie, decât în cazurile în care instanţa decide în acest sens, apreciind că există motive temeinice de natură a primejdui dezvoltarea fizică, psihică, intelectuală sau morală a copilului.

CE SA MAI INTELEG? decat ca am dreptulsa imi vizitez nepoata.....atenti doamna avocat....nora mea si nepoata mea au statut de tolerat in proprietatea mea.......spe ca macar sa intru la MINE ACASA sa imi vad nepotica am dreptul, nu? asta pana se rezolva spetza pentru care ma tot chinu sa aflu ce drepturi am....

MULTUMESC pt implicare....
romascanu a scris:

Frumoasa lege, edifianta, buna de dat exemplu la slujba de Duminica ori pe la te miri care post de televiziune ... si practic? Praactic nora ii poate tranti linistita soacrei usa in nas (ca daca imi aduc eu bine aminte de ce-a mai scris tied pe forum, cam asta ar fi, in esenta, speta).
Apropos, Legea 272/2004 contine o palarie de sanctiuni mai putin pentru nerespectarea art 14 si 15. :O

dar unde-i lege NU-i tocmeala......gresesc?
Potrivit Legii, aveti dreptul sa va vizitati nepoata ... Impiedicarea de a va vizita nepoata o poate dispune numai instanta de judecata. :)
elis a scris:

Potrivit Legii, aveti dreptul sa va vizitati nepoata ... Impiedicarea de a va vizita nepoata o poate dispune numai instanta de judecata. :)

In sfarshit am auzit de la dumneavoastra, ceea ce auzisem de la paula iacob. Cum se face ca tot aici am primit un alt raspuns de la o persoana de speclitate, care imi mentiona ca Nu exista legislatie in acest sens...hm......ce chestie...

Va multumesc pentru profesionalism....

tied
Am vazut sentinte si decizii practice de stabilire a unui program de vizitare pentru bunici...
Exista practica in acest sens, se stabilesc astfel de programe.
Chestia cu toleratii insa, nu as aminti-o! Nu e un lucru care sa va foloseasca, daca instanta vede o cat de mica stare de conflict din partea dv... nu e de bine!
Im plus, tolerati sau nu, au drept acolo pana-i dati afara. Nu e vina nimanui ca sunt tolerati, in afara de a proprietarului. Si nu puteti invoca propria culpa in avantajul dv. Asa zice si legea.

Sper ca m-am facut inteleasa.

Alte discuții în legătură

Pot solicita program de vizitare pentru nepoata mea? tied tied buna ziua, pot solicita legal program de vizitare pentru nepoata mea in varsta de 3 luni? in ce conditii si ce sanse am in fatza instantei? am ... (vezi toată discuția)
Nu pot intra in proprietatea mea... tied tied de urgentza daca se poate, va rog sa imi raspundeti pana apelez la un avocat, am nevoie urgenta de o informatie, si anume: spetza este urmatoarea: 1. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitã - frati si surori cristialex04 cristialex04 Buna ziua, din pacate mama (vitrega) a surorii mele incalca \\"dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu ... (vezi toată discuția)