avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii de munca PCTF - feroviar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii de munca PCTF - feroviar

Tatal meu a lucrat intre 1965 si 1992 ca ofiter PCTF la punctele de frontiera feroviar.14 ani si 7 luni sunt socotiti ca lucrati in conditii deosebite (spor 25%) si 12 ani si 6 luni in conditii normale.As dori sa stiu daca pot solicita reevaluarea conditiilor de munca pentru anii lucrati in conditii normale in sensul socotirii ca lucrati in conditii deosebite.Mentionez ca sunt pensionar de urmas.
Cel mai recent răspuns: cata_strophik2010 , utilizator 07:31, 13 Mai 2012
Eu marturisesc ca nu inteleg. Daca cei de la casa sectoriala de pensii nu au valorificat adeverinta, al cui este raspunsul favorabil din iunie 2011? Al fostului angajator al tatalui dvs.?

Precizati cand ati depus cererea si adeverinta la casa sectoriala de pensii si temeiul legal scris la pct. A din decizia de pensie. Nu inteleg ce cauta OUG nr. 1/2011 in aceasta discutie si de ce vreti sa faceti referire, in contestatia dvs., la acest act normativ. Toate cererile de recalculare a drepturilor de pensie se solutioneaza potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010.
Dupa patru luni de asteptare, in sfarsit, Comisia de Contestatii din cadrul CPS a MAI a aprobat incadrarea in grupa speciala a muncii desfasurate de tatal meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor - valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare Danila_Lucian Danila_Lucian Sunt nascut la 02.01.1961, pensionar militar din 31.10.2002 . Am stagiu de cotizare ca militar 21 ani 4 luni si 6 zile( include armata si scoala militara ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas. rusu apostu camelia rusu apostu camelia Tatal decedat cu zece ani vechime in munca,mama salariata,bugetara,copilul elev.Copilul beneficiaza de pensie urmas?Multumesc. (vezi toată discuția)
Adeverinta grupe de munca pentru persoane decedate giurgea giurgea Tatal meu, pensionar militar, a decedat. Mama, 83 de ani, este benficiara pensiei de urmas. In procesul revizuirii pensiei militare, mama a primit o decizie in ... (vezi toată discuția)